1

1
Varmt välkomna!

fredag, oktober 29

Min favoritblogg...

Lantlif har en tävling där man kan vinna en väldigt vacker tunika. Skynda er att ta chansen och samtidigt upptäcka denna mycket trevliga blogg.
Tunika från Nordljus att vinna

onsdag, oktober 27

Vacker klänning att vinna!

Jag brukar följa bloggen Helenas Hem. Denna otroligt vackra klänning lottar hon ut. Hoppas att jag vinner den. :)
Skulle passa bra som blickfång i mitt vardagsrum!

onsdag, oktober 20

Snön faller i norr...

Tur att vi har en vedspis att värma oss vid. Det är så mysigt när det sprakar en brasa i köksspisen. Det är verklig livskvalité. Barnen är de första som vill hjälpa till med att stoppa in ved så att vi håller elden igång.
Vedspisen i köket värmer gott när snön faller.

Vår klädkammardröm har blivit verklighet!

Vi har en stor hall men där finns väldigt lite förvaring för kläder och skor. Nu har vi äntligen gjort i ordning klädkammaren. Där hänger nu alla jackor för alla årstider och väder, skor som inte används just nu etc. Hur lycklig kan man inte bli av att få strukturera och hålla ordning (och gömma) saker. Observera den avlutade dörren som ännu inte fått vit färg på sig. Kanske den kommer att slippa. :)
Klädkammaren med vacker stängd dörr.

Nu ska allt bli vitt!

För några år sedan (okej då! 20 år sedan) så avlutade jag alla möbler som jag kom över. Nu ska allt bli vitt igen! Tänk vad man följer trender. Detta skåp jobbade vi hårt med för att få trävitt men nu har jag målat det och är såå nöjd.
Avlutade möbler som blir vita igen

måndag, oktober 11

Vilken svamplycka!!

I helgen gjorde jag äntligen klart mina prickiga svampar. Det blev en hel svampkorg fylld med små läckerheter. Flugsvampar som är vackra, mjuka och som går att piffa upp sitt hem med.

Härliga flugsvampar


Svamplycka


fredag, oktober 8

Blompinnar i ull eller i trådslöjd

Det är så vackert att få pigga upp en blomma eller två i fönstret. Ullhjärtanen finns i alla möjliga färger.
Blompinnar tovade i ull

Blompinnar ängel i trådslöjd

Vetehjärtan för att värma sig...

eller lägga där man har lite ont. Lägg i mikron i två minuter med ett vattenglas. Lägg den sedan på den ömmande magen eller vart man nu har ont, så lindrar den väldigt behagligt. De är i linne och finns i vitt och rött med olika texter på.
Vetehjärtan som värmer dig

Tovade svampar nu på hösten

Dessa söta svampar är så söta att ha hängande någonstans i hemmet. Man blir glad när man ser dem. Jag har gjort flugsvampar också. Får lägga in en bild på dem senare.
Svampar tovade i ull

Gulliga, krullig, ulliga får

Dessa får har en stomme av en rund sten. Den ligger stadigt på bordet. Jag hade nyss en flock men har sålt alla utom denna. Ska försöka göra fler inför vårt adventscafé. De ser så mysigt ut när de ligger i en grupp med fyra (en mamma, en pappa, och två lite mindre fårskallar).  :)
Ulligt, krulligt får

Äntligen dags för tomtar...

Dessa tomtar har tovad luva och långt ullskägg. Jag har gjort dem med alla möjliga färger på luvorna. Tänk dig en tomte med rosa luva och grått ullskägg. Effektfullt jag lovar! Har även gjort några med linskägg.
Skäggtomtar med röda luvor

Skäggtomtar med både ull- och linskägg

torsdag, oktober 7

Hitta bloggar?

Hur gör man för att folk ska hitta just min blogg? Några tips att ge mig? Jag är nämligen helt ny i denna värld men tycker att det verkar jätteroligt. På den här sidan kan man i alla fall lägga in sin länk till sin blogg och så kanske folk hittar till den. http://www.heminredningsbloggar.se/
Det är jättetrevlig att surfa runt bland de bloggar som finns listade efter kategorier där.

Gröna, sköna inredningsdetaljer!

Dessa fantastiska gröna plåtburkar har jag fått av svärmor. Jag tror jag vurmar för grönt i smyg men skulle någon fråga om min favoritfärg i heminredning så skulle det nog vara vitt, grått och rött men man kan hitta en hel del gröna detaljer också. Vasen har jag ärvt av min farmor.
Vackra plåtburkar

Trassel och ull - vackert tillsammans...

Dessa trasselhjärtan är rätt enkla att göra har jag nu upptäckt. Jag tyckte de såg rätt så komplicerade ut men det är bara att prova på.

Trassel- och ullhjärtan på ett rabarbersfat i betong


Vackra tyger att kreera med...

Hejhej!

Dessa vackra tyger har jag köpt på Panduro. Jag hade tänkt att det skulle få bli mysiga tygkassar eller tygburkar som kan kan förvara saker i. Hänga dem på toaletten och t.e.x. ha bomull eller toarullar i dem. Hoppas att jag snart får tid att sätta symaskinsnålen i dem.

Härliga tyger till tygburkar och/eller tygkassar


måndag, oktober 4

Favoriten prickigt igen!

Denna strut hänger så vackert på vårt underbara skåp som ännu bara är grundmålat. Struten är fylld med rönnbär och det blev så här vackert. Jag hängde också dit ett hjärta i vitt med decoupage på.

Jag har pysslat hela helgen så snart kan jag visa fler alster som pysselprinsessan pysslat fram.
Prickig tygstrut med vackra rönnbär.

 

Vitt hjärta med decoupagebild på.


Oj vilken fin present!

Min sambo fyllde år och då kom hans bror och svägerskan med denna fantastiska skolplansch. Nu gäller det bara att hitta ett bra ställe att hänga den på. Tusen tack säger jag trots att det inte var en present direkt till mig. :)

Skolplansch med rådjur


fredag, oktober 1

Ängel med prisma

Dessa trådänglar med en prisma förgyller blomkrukan. Blompinnar i tråd är verkligen enkla att göra. Det var svåra att se på den här bilden tyvärr. Får fota dem på annat vis nästa gång.

Tyghjärtan med härliga prickar. Man blir glad av prickar.


Taggtrådshjärta

Jag tycker att taggtrådshjärtan är så vackra. Jag har dem både här och där hemma hos mig. På väggen, ute i trädgården, ingjutna i betong som tavlor etc. Hoppas att någon annan också tycker att de är vackra. Taggtråd är verkligen inte lätt att få tag i. Jag söker ständigt efter bitar när jag är ute i naturen och rör mig.
Ett stort taggtrådshjärta som hänger på väggen


Taggtrådshjärtan i trädgården




















Vitsprayade taggtrådshjärtan dekorerade
med ullhjärtan som går att plocka bort.


Vackra väskor till söta flickor

Dessa väskor har jag när jag går på fest eller så hänger de bara där och pryder mitt hem. Jag älskar prickar av alla de slag. Flugsvampen är t.ex. den vackraste svampen. På tal om det så håller jag på att tova lite flugsvampar till adventscaféets basar. Dem kan man både hänga i granen och ha hängande på någon krok i köket. Ett glatt blickfång. Jag kommer snart att publicera en bild på en sådan.

Gulliga handväskor i ull


Ljuspåsar med en fatal miss

Äntligen fredag!! Dessa ljuslyktor i tyg (eller kanske heter det ljuspåsar) som jag gjorde för ett par helger sedan när jag tvingats inse att nu är det höst och vad mysigt det då är med tända ljus. Den som tittar noga kan se min miss i detta pysselprojekt. :) Jag har dock fler med rättvänd text till försäljning. Trasselhjärtanen vet jag inte riktigt vad jag ska göra med ännu så de får ligga på bordet och bara vara vackra.
Ljuspåsar med spegelvänd text på men fina ändå

Ljuspåsar i stearinljussken