1

1
Varmt välkomna!

måndag, november 29

Mer pyssel...

En fårskock som ligger och myser...

Tovade får

Här kommer ett par till bilder från årets marknad och café

Testade vår nya kamera på marknaden så här kommer lite fler bilder ifrån den. Vi skulle dock behöva en fotokurs men man får väl lära sig allt eftersom. Kul att fota är det ju i alla fall.
Betongtavlor med vintrigt budskap

Äntligen så var det dags...

Så var det alltså äntligen dags för vårt Adventscafé!!! Som vanligt var det oerhört hektiskt innan allt var på plats. I år hade det ju dessutom kommit så mycket snö. Vi fick se till så att det plogades utanför så att man skulle kunna parkera en eller annan bil och så var min vän Pernilla där och skottade framför dörren i massor för att vi skulle kunna ta oss in i bönhuset på väntberget. Vi hade som vanligt, väldigt trevligt under självaste dagen. Tack så mycket alla ni som kom...
En trio änglar i ull

tisdag, november 23

Lite fler bilder ifrån ifjol

Lite fler bilder kommer här...
Smycken i härliga färger. Finns bara ett exemplar av varje.

Knäckklubborna blev populära.

Nu är det snart dags igen...

Åh, nu är det snart dags igen för vårt adventscafé. På söndag är alla VARMT välkomna till Väntvägen i Obbola. Vi säljer billigt fika och så passar vi på att sälja våra alster som vi skapat under året. Hoppas att ni har möjlighet att komma. Det brukar vara väldigt mysigt.
Tomte bland hyacinter


Så här såg det ut i fjol (2009)

tisdag, november 16

Och fler sorter...

Ja, som ni ser så har jag massor av sorter. Dessa är med stryka på texter och bilder.


Tyghjärtan i alla möjliga utföranden

Jag älskar att sy tyghjärtan och här är ytterligare några som just nu finns att köpa.
Hjärtan fyllda med vadd.



Betongtavlor med taggtrådshjärta

Denna tavla kan hänga både ute och inne. Kanske det skickar dubbla signaler men vackert är det i alla fall tycker jag.

Strutar i ull!

Dessa strutar hade jag tänkt att man kunde sätta en enriskvist i eller så fyller man den med godsaker och hänger på något bra ställe. Struten är smyckad med ett ullhjärta och pärlor.
Strutar i ull att smycka sitt hem med.

Lavendelpåsar i massor!

Dessa hjärtan kan ligga framme och dofta gott eller så stoppar man dem i sina garderober eller lådor. :)
Vackra att se på och doftar lavendel.


Fler betongtomtar...


som vill visa upp sig!

Betongtomte med krulligt skägg och luva i ull.

Tomtar med tovade luvor.


torsdag, november 11

Ett nytt matrum...

... har stått på önskelistan ganska länge men SNART har vi det. Ett nytt matrum där vi kan umgås med familjen och vänner. Min sambo kämpar med att sätta pärlspont, måla den och bygga in några vitrinskåp i väggen. Sedan har han också varit så duktig att han byggt en vitrindörr av ett gammalt fönster. Ska ta en bild på det senare när den är målad och har fått beslag.

Vitmålad pärlspont med en
oavsiktlig skugga av min sambo på!

Favoritnissarna!

Detta är verkligen mina favoritnissar. De sitter i vår trapp året runt tillsammans med en samling av vackra gamla strykjärn. Jag blir alltid så glad att se dem.

måndag, november 8

Ulliga ljusmanschetter

Ett par söta ljusmanschetter i ull och med pärlor. När man har dessa manschetter så måste man naturligtvis hålla lite extra koll på ljusen men det ska man ju i och för sig alltid ha.
Ljusmanschetter till juleljusen? Valfri färg.

Hjärtan i olika material...

Här är det fler hjärtan i lite andra material än i förra inlägget. Ullhjärtan som jag gör i alla möjliga färger, storlekar och trådhjärtan med vackra pärlor. Trådhjärtan gör också jag i alla möjliga storlekar och färger på pärlorna. Längre fram i tiden ska jag visa fler bilder på dem om de finns kvar några efter marknaden vill säga.
Ullhjärta i sällskap med pärlhjärtan

Massor av vita hjärtan!

Kramgoa mjuka hjärtan med vackra texter eller bilder på. När jag väl sätter igång och gör något så gör jag många av den grejen. En sjukdom som jag har på gott och ont. Idag har jag köpt ett grått tyg med vita prickar som jag också ska göra några hjärtan av. Vet dock inte om jag hinner innan marknaden men känner jag mig själv så gör jag nog det. :)
Vackra vita hjärtan att dekorera hemmet med.

Att gjuta i betong är såå kul!

Det går att göra hur mycket kul som helst med betong. Det enda jobbiga är att man måste vänta tills den har brunnit och så måste man genast rengöra alla redskap och så, men annars så rekommenderar jag verkligen er att prova. Jag har gjort en hel del tavlor i betong.

Dessa alster finns i alla möjliga färger på ullhjärtat i mitten.


Vackra ord...

...som bör följas! Kärlek är handling, inte tanke! Inte alltid så lätt kanske men tänk vad bra det skulle vara om man kunde följa det lite mer. Vi har dessa ord tryckta på väggen därhemma och min man brukar stå och snegla på dem för att ge mig en hint ibland. Detta är "skyltar" i tyg som man kan hänga på någon knopp eller dörr därhemma.

Shabby chic skylt för att påminna varandra


Mamma har hjälpt mig lite


Hon virkade denna grej i ull. Jag tovade sedan den i maskinen och då blev det ett så här vackert fat. Nu ska mamsen få virka flera sådana här. Kanske kan hon lära mig hur man gör också. Puss mamma!



Ett tovat fat fyllt med vackra broscher
  

Änglar i massor blir det också

Här är en av de änglar som jag plitat ihop. Kameran är dock så dålig och kanske fotografen också. En kamera från tomten skulle passa bra. Ängelflickan har ett litet tovat hjärta på bröstet.

För att se henne måste man vrida på huvudet :)

Några tunga tomtar på besök...

Dessa betongtomtar med ull-luva ska också få vara med på adventscaféet. Hoppas att någon vill ha dem i sitt hem. Nu är all min gråa och vita ull slut så ett besök på Panduro blir det när jag åker med jobbet till Örebro.



Betongtomtar med krulligt skägg och tovad luva


Nu når pysslandet sitt kulmen...

För snart är det dags för vårt adventscafé. Jag pysslar som aldrig förr!! Stackars min familj för jag är nu helt inne i pysslandets värld. Dammråttorna ligger i drivor i hörnen men de kommer säkert inte att hinna käka upp någon i familjen innan de blir upp dammsugade någon gång i december. :) Här kommer en bild på de ljuspåsar som jag nu knåpat ihop. De blev faktiskt riktigt fina.

Ljuspåsar med stryka på bilder och texter