1

1
Varmt välkomna!

tisdag, december 28

En till idé...

Nu när jag är julledig och hunnit med alla måsten så har jag lite tid att prova idéer som jag haft en längre tid. Detta trådhjärta har jag klätt med skimrande organzatyg. Blev ganska gulligt tycker jag.
Kanske går att utveckla ännu mer men jag vet inte riktigt hur ännu.

Nu har jag ny energi...

Och när jag fått ny energi så blir det nytt pyssel. Här är en mus som jag sytt. Jag har förberett för några till så att han/hon får en familj. Bra att vara ute i god tid inför nästa jul, eller hur? Ögon och nos får hon/han när jag inhandlat några vackra svarta pärlor.
Nu finns det möss i vårt hus!

lördag, december 25

En toppenjulklapp!!!

Jag är så GLAD för denna julklapp som vi gett oss själva. Ett ansiktslyft till vårt gamla kök. Vi beställde nya köksluckor till köksstommarna och så ljust och härligt det blev. Jättenöjd!! Det är lite konstgjord andning eftersom vi så småningom vill renovera köket på riktigt. Då, när det nu blir, ska allt flyttas om. Till och med diskbänken.
Äntligen ett ljust kök!


Ev. måste vi nog byta bänkskivor oxå! :)


tisdag, december 21

Pepparkakshuset!

Äntligen står det där!! Pepparkakshuset som vi skulle göra tillsammans hela familjen. Det var bara det att alla familjemedlemmar hade så mycket som skulle göras hela tiden så vi kom aldrig till skott. I helgen TVINGADE jag barnen att stanna hemma från kompisar för nu skulle det ske. Innan vi ens hann börja hade jag brutit sönder en av takbitarna och blivit jättearg. När äldsta sonen såg det vågade han inte hjälpa till alls. Maken brände sig rejält på sockret=jättearg. Yngsta sonen härdade ut för det var ju så mycket godis som skulle klistras på huset :)  Pepparkakshusbygge är inget jag rekommenderar hädanefter.

Yngsta sonen har så här några dagar efteråt frågat lite försiktigt om vi inte kan bygga ett nästa år igen. Och det ska vi så klart. :)

Vinter!

Vilken härlig vinter vi har. Det är så vackert ute. Knarr under skorna vart än man går. Detta stilleben har jag fått skotta fram åtskilliga gånger i år men det är det värt.


Välkommen hem till mig!  :)

fredag, december 17

Sista tomtarna sålda...

Så sålde jag de sista tomtarna som jag hade till Gårdsbutiken i Hörnsjö. Roma som äger butiken ska prova sälja några av mina alster där. Skitspännande!!!
Betongtomtar på vift

tisdag, december 14

Nyinköpt!

Jag var förbi på Clas Ohlsson och hittade då dessa bokstäver. Har alltid önskat mig sådana men inte riktigt unnat mig. Nu slog jag till. Det blev så vackert med två julröda ullhjärtan till.
Mamma förstod dock inte vad det stod. =)

Jag fick några favoriter över...

Jag är glad att jag fick några av dessa favoriter kvar. De hänger nu i min lilla gran på övervåningen. Man blir så glad när man ser dem.
Favoritsvampen

Prickig = gillar!!

Sista marknaden avklarad...

Äntligen är det slutkonkat på alla pysselkartonger. Sista marknaden var i helgen och nu är mina armar väldigt trötta av att bära allt pyssel hit och dit. Jag tror jag började med 7 flyttkartonger och nu är jag nere på 3. Detta är nu undanstuvat och nu ska jag ha någon vecka ledigt innan jag börjar pyssla igen. Så här såg det ut på Forslundas julmarknad.
Forslundas julmarknad 2010

torsdag, december 9

Stenhårt pynt...

Dessa betonghängen funkar inte på de svagaste grangrenaran men jag tycker att de är vackra och så får man ju vara lite kreativ när man tänker ut var de ska få hänga därhemma.
Pepparkakor i betong

måndag, december 6

Omnämnd av en proffsbloggare

Jag har blivit omnämnd av en proffsbloggare!!!! Nämligen i Charlottes fantastiska trädgårdsblogg Trädgårdsflow. Den 26 nov har hon lagt ut ett antal kort med bl.a. en av mina ljuslyktor.
Nu finns inte en enda kvar. Alltså läge att sy nya :)

Julmarknad i Gårdshuset

Det var en liten och mysig julmarknad som jag var med på i helgen. Här kommer ett par bilder från mitt utställningsbord där. Lycka till alla ni som skulle stå där de restrerande lördagarna fram till jul. Själv kommer jag att vara med på julmarknaden på Forslunda på lördag. Hoppas att riktigt många hittar dit.
Gårdshusets julmarknad


Ting från Gammelgården - julmarknad i Gårdshuset i Umeå

Julkänslan börjar infinna sig

Nu börjar äntligen julkänslan infinna sig därhemma. Sambon har varit och hämtat hem en adventsgran som står i hallen och välkomnar oss när vi kommer hem efter en dag på jobbet. Barnen har även hunnit klä den stora granen men den är jag inte lika villig att visa upp. Den är överlastad med kulor, barnens julpynt och dessutom är den i plast. Barnen ÄLSKAR den dock och det är ju gott nog. :) Jag njuter av denna gran...
Adventsgranen som jag själv bestämmer över.

fredag, december 3

Min favoritblogg har en utlottning.

Min favorit Lantlif har en utlottning från nätbutiken Me and my Home som bl.a. säljer lantlig inredning. Dessa vackra saker kan man vinna. Anmäl dig till deras nyhetsbrev här Webbutik.

torsdag, december 2

Ett riktigt fynd

Denna lilla ljuslykta har jag fyndag på loppis. Glaset var trasigt men det har min händige sambo ordnat.
En riktig godbit

En prylhylla i hemmet

Den här prylhyllan byter jag grejer på allt efter årstid. Snart ska den få lite mer jultema över sig.
Loppisfynd blandat med egenhändigt tillverkat pyssel

Nu är det jul...

här i vårt hus. Julen är kommen hopp, trall la la.
Underbart med stjärnor i fönstren.

Lampan i sovrummet

Lampan i sovrummet sprider så vackra skuggor. Den är inköpt på IKEA och jag trivs verkligen med den även om säkert halva Sverige också har den.
IKEAS maskrosen