1

1
Varmt välkomna!

fredag, april 29

Vackert gediget fynd!!

Denna rejäla "spik" eller vad man kallar en "spik" av den här kalibern fann jag också när jag var ute och sakletade. Tror den ska få tjänstgöra som krok i garaget på någon vägg. Den är säkert handsmidd.
Handsmidd spik tillsammans med limegröna hjärtan i ull.

torsdag, april 28

Lite tjatigt men...

...jag vill bara visa hur de turkosa gastarna blev till slut. En glad färg tycker i alla fall jag. Ikväll ska jag sätta mig med Pandurokatalogen och göra en beställning på lite ull tror jag.
En gastfamilj i en samstämmig serenad.

Gastar som ser ut att snacka med varandra.

En gastande Gast

tisdag, april 26

Ett gäng gastar

Jag har samlat de gastar jag tovat på glaskupan i vardagsrummet. Jag tycker verkligen om dessa färger men nu måste jag köpa mer ull för den är slut. Om ett par veckor ska jag hälsa på vänner i Sundsvall och då blir det att besöka Panduro!!!! Finns nämligen inte i Umeå där jag bor.
En tjej som köpt en gast av mig har den på backspegeln i bilen=bra idé!   :)

Återbruk i Gammelgården :)

Dessa ganska ordinära glas hittade jag också på min skogsvandring. De är nu grundligt avdiskade :) och tjänstgör numera som ljuslyktor på mitt köksbord. Ljuslågan speglas så vackert genom de kantade formerna i glaset.
Med lite svart organzaband blev de vackra ljuslyktor

måndag, april 25

Av rostigt gammalt hönsnät

Min far hade kastat bort lite gammalt hönsnät. Detta snappade jag snabbt upp och böjde till ett par hjärtan av. Jag tycker de blev riktigt fina med tanke på att det var första gången jag provade. Nu hänger ett hjärta på väggen här hemma och ett ute bland mina planteringar. Pappa förstod dock inte riktigt det fina med det hela. :)

Hönsnätshjärta

Hjärtan i rostigt hönsnät.

söndag, april 24

Gastar i process

Här ligger ett gäng gastar och väntar på att bl.a. få en gapande mun. De blev verkligen härligt turkosa. I morgon får de ögon också. Fatet hittade jag i ett gammalt ödetorp i helgen. För 20 år sedan hade jag titeln Sakletare i telefonkatalogen. Det är jag alltså fortfarande!!! Gjorde några fler fynd där i skogen som ni kommer att få se på bloggen så småningom.
Ett fat kommer lastat med blivande gastar.

Härlig färg tycker jag.

Rosa och grå flugsvampar

Man måste inte alltid avbilda tingen som de verkligen ser ut. Jag tycker att det funkar lika bra med rosa och grå flugsvampar. Plockade ett gäng videkissar och hängde dessa tingestar i nu till Påsk.

Rosa flugisar

Grå flugisar

Pryder vackert videkissgrenar

onsdag, april 20

Svart frotté

När jag anmälde mig till tjejmilen för något år sedan så fick man en svart liten handduk som tack. Av denna lilla handduk har jag nu sytt dessa hjärtan. Jag har helt enkelt mer användning av dessa tycker jag själv. Nedanför dessa hjärtan kommer ett par till i pepparkakstyg. Favoritprickiga så klart!
En gång en liten handduk.

Hjärtan av stuvbitar. Pepparkaksprickiga!

söndag, april 17

Resultatet från Hemavanresan

I väntan på att regnet skulle sluta att ösa ner så tovades det hjärtan i Hemavan. Vi fick dock trotsa vädrets makter och ge oss ut i ovädret ändå, annars skulle det inte ha blivit just någon utförsåkning alls under vår minisemester. Vi hade det förstås bra inne i stugvärmen också, så egentligen gick det ingen nöd på oss och så fick jag lite pyssel gjort. Tovade rosa flugsvampar också. Visar dem vid ett annat inlägg.
Jag ska prova att virka ett snöre som jag sedan fäster dessa
hjärtan på lite olika avstånd. En tovad hjärtgirlang.

En kruka med härliga karameller

tisdag, april 12

Blir så glad...

..när min sambo tänker på mig när han ramlar över oupptäckta skatter. När han var på återvinningsstationen så hittade han dessa klämmor och tänkte då på pyssliga mig. De är trevliga att se på och går säkert att använda till något riktigt bra också. Vi borde dock införa tänket en sak in och en sak ut. Har inte kunnat realisera detta tänk ännu dock. :)
Klämmor och en studie i hjärtan. Lavendel-, ler- och ståltrådshjärtan.

söndag, april 10

Scilla=vår!!!

Äntligen har vi fått ett riktigt vårtecken här i Gammelgården. Dessa vackra Scillor pryder vår gräsmatta varje vår. Underbart, de är här!!! De lyser så blått och livsbejakande i den i övrigt så trista gräsmattan.
Våren spirar vid Gammelgården.

Vacker glaskruka

Denna vackra glaskruka har jag fått av svärmor. För ett tag sedan var jag på vindan och rensade lite och då hittade jag lite tillbehör till min gamla spinnrock. Dessa grejer ligger nu i denna glaskruka. De är trevliga att titta på tycker jag.
Observera att sparken nu står torrskodd och att snön kryper undan.

Så finns de i rosa också!

Nu har jag gjort de rosa gastarna klara också. De pryder också sitt eget påskris. I år tog jag igen de missade påskrisåren med råge. Jag är till och med ute i god tid. Kanske hinner jag också få fram något annat påskpynt. Barnen kan i alla fall räkna med ett välfyllt påskägg, det brukar jag inte missa!!
En glad puderrosa vindögd gast

Lite galen ser hon/han allt ut att vara

fredag, april 8

Hjärtan i tyg

När jag sydde tygpåsarna blev det lite tyg över och det fick bli hjärtan. Blå och vita i Tilda tyg så här långt.
Tildahjärtan i himmelsblått

Tildahjärtan i rosa

tisdag, april 5

Fler grejer i lera

Det var ju så VÄLDIGT kul att skapa i lera så jag gjorde ett gäng små tavlor också. Ska bara införskaffa bokstavsstämplar så att man kan diktera sina egna budskap också.
Att de är lite vinda och ojämna är bara charmigt tycker i alla fall jag. :)

En välkomsttavla i den vackra urnan.

Tavlor, tags och hjärtan har det blivit än så länge.

Dessa möss har jag vunnit!

Kolla vilka supersöta möss jag vunnit hos Pysselmajorna. De ska få en hedersplats i mitt hem. Önskar jag kunde virka också. :)
Jippi!!! Vilka söta och välgjorda möss jag vunnit.

söndag, april 3

Inpirerad av Fröken pyssel

Kikade på en vacker blogg som heter Fröken pyssel och blev inspirerad att börja skapa i lera. Hon hade i sin tur blivit inspirerad av Fröken Fräken. Dessa tags gjorde jag alltså nyssens. De kan hänga på ett paket, på en "gå-bort-flaska", på en blomma eller på något annat fiffigt sätt. Jätteroligt var det i alla fall. Det blev en klick lera över och då fick det så klart bli prickiga hjärtan. :) Ni som följt min blogg vet ju att jag har en förkärlek för hjärtan och prickar.

Tags i lera. De kommer att bli fler med andra budskap.

Hjärtan i lera. Prickiga så klart!