1

1
Varmt välkomna!

tisdag, maj 31

Vad härligt med regn!!

Ja, det är sant. Om det inte regnade skulle jag känna mig tvungen att göra något lite nyttigare men nu när huset är städat så kan jag ägna mig åt pyssel. Denna gång blev det lite etiketter och hjärtan i papperslera. Dessa ska naturligtvis torka, putsas och målas. Det får bli en annan regnig dag.
Här ser man att de håller på att torka. Tror att de ska bli fina när de fiffats lite.

En del av dessa ska få lite röd färg och kanske vita prickar samt ett vackert snöre.

Testat lite olika sätt. De blir kritvita när de torkat och det känns som riktig keramik.

måndag, maj 30

Min morsdagspresent

Tack älskade barn för er morsdagsgåva. Jag bakade genast vetesnurror till er i gengäld. :) Jag bakade också en rabarberspaj på de fräscha rabarberna som precis börjat växa i landet. Det blev ett uppskattat morsdagsfika hemma hos oss.
Jag älskar fat och hjärtan och det har visst mina barn snappat upp ;)

lördag, maj 28

Nya gastar på gång

Nu har lusten efter fler glada gastar återvänt. Idag gjordes dessa härliga bollar som snart ska få en glad mun och busiga ögon. Jag tyckte att det såg ut som glassbollar så jag lade dem i en zinkstrut och tog kort också. Ser ganska god ut tycker jag. Hoppas att ni har en underbar helg!!!
Ett fat kommer lastat med blivande gastar.

I sommarens nyanser.


En mumsig glass!

söndag, maj 22

Utflugna änglar

Dessa änglar och några till lämnade mitt hem i fredags. De är beställda av en mycket trevlig kund i södra Sverige. Tack för din beställning Pia. Kram från Pysselprinsessan
Änglahög!
Ett gäng med pärlbeklädda änglar.

fredag, maj 20

Påsarna klara!!

Eller nästan i alla fall. Fick en stund för pysslande ikväll och då sydde jag dessa tre påsar. Ska bara sy fast handtagen och dekorera dem med ullhjärtan eller virkade blommor. Gulliga att spankulera omkring med.
Ska dekoreras med ett ullhjärta eller en virkad blomma.

Härligt Tildatyg från Panduro.
























Det får nog bli ett turkost eller rosa ullhjärta till denna

Triss i härliga tygpåsar.

torsdag, maj 19

Vackra tyger

Dessa vackra tyger köpte jag på Panduro när jag var där förra helgen. Det ska bli till små söta påsar/väskor. Problemet är bara att hitta tiden för att sy dem. Vår och sommarmånaderna borde ha dubbelt så många timmar. Det röstar jag på!!!
Vackra tyger till söta tygpåsar.

onsdag, maj 18

Små tunna trådänglar

När jag satt i bilen ner till Sundsvall blev det ett gäng änglar i tunn silvertråd. Jag var naturligtvis passagerare. :) I går fick de organzaband så nu går det att hänga upp dem på något bra ställe där de förgyller hemmet.
Två tunna trådänglar.

Dessa ska få förgylla en skåplucka.

De är gjorda i tunn, tunn silvertråd.

måndag, maj 16

Välkommenskylt

Denna enkla skylt ska jag försöka hänga vid sidan av ytterdörren. Det kanske är lite svårt att se på fotot men det stor Welcome! Skylten är gjord i lufttorkad lera och väldigt enkel att göra. Måste bara komma på ett sätt så att texten framgår tydligare. Tänk! Tänk! Tänk! :)
Välkommentavla i lufttorkad lera.

Ett trådhjärta som klätts med organzatyg.

onsdag, maj 11

Svarta Gastar

Äntligen har jag gjort dessa svarta Gastar klara. Det tog ett tag, tror jag är lite mätt på Gastar just nu. De har legat på vardagsrumsbordet i ett par veckor och bara väntat. Det är ju så mycket man vill hinna med utomhus nu!
Tio gastande Gastar.

Ett gäng tovade spöken.

Dessa fick gråa gap.

söndag, maj 8

Kommit en bit på väg

Äntligen känns det som om vi kommit en bit på vägen när det gäller renoveringen av vår matsal. För någon helg sedan lade min sambo golvet klart. Nu fattas det lister och så ska han bygga en sockel till skåpen så att de kommer upp lite. Längtar tills det är klart så att man kan duka upp för goda middagar här inne.

Dessa vitrinskåp ska nu byggas in och ihop på något sätt. Överlåter det på min sambo.

Golvet på plats men rummet ska listas.

torsdag, maj 5

Taggtrådshjärta igen

Här kommer en närbild på ett taggtrådshjärta som pryder en stor zinkkruka som jag har i vardagsrummet.
Snart kan jag sitta ute på en pläd och böja till dessa taggiga saker. Det krävs rätt så mycket muskler och riktigt grova handskar.
Praktiskt för man kan ha dem både ute och inne.

Taggtrådshjärta

onsdag, maj 4

Krokar från förr

När jag var ute och sakletade härom sist hittade jag också ett gäng gamla knoppbrädor. Dessa ska nu lagas, slipas och ev målas vita. Hade tänkt ha någon i köket med vackra gamla koppar hängandes i. Det är ju bara sååå tråååkigt att måla.
Dessutom hittade jag en gammal plåtlåda som jag också tog vara på men den vet jag inte var den ska få stå ännu. Kanske det blir som prydnad i vårt nybyggda garage. :)
Dessa ska bli vita så småningom. Nästa gång jag är full av energi. :)

Vacker gammal plåtburk.

söndag, maj 1

Helgens pyssel

Det  blev inte så mycket pyssel i helgen. Hade sååå mycket annat att stå i men dessa härliga ullhjärtan blev det i alla fall.
Tovad också ett gäng gastar i svart och grått men de är inte klara ännu. Det var min sons förslag så nu är han lite stolt över att jag följde hans råd.
Solen har strålat på oss i helgen men vinden har varit ganska hård och väldigt kall.
Turkosa ullhjärtan på silverfat.

En ny idé...

När jag såg dessa söta flaskor fick jag en idé. Provade den för någon helg sedan men jag får nog testa den ett par varv till innan jag känner mig nöjd. Det blev ganska gulligt tycker i alla fall jag. En gammaldags flaska med ett ullfodral på. Om man syr dit lite pärlor och ev nåltovar fast en blomma eller ett hjärta så kanske de blir ännu sötare. Nästa gång ska också mer av flaskan täckas av ull tror jag.

Vackra gammaldags glasflaskor.



Ganska söta med ett ullfodral. Fler prickar ska jag dock nåltova dit.