1

1
Varmt välkomna!

söndag, juli 31

Tallrikshylla i process...

Tur att man har en förstående och tålmodig sambo som kan hjälpa en när man får idéer. :) När jag såg dessa hyllor på IKEA tänkte jag att det skulle kunna fungera som tallrikshylla om man byggde ihop dem. Det är det som min sambo nu håller på med. På översta hyllan ska det kanske också bli en list så att jag kan ställa ytterligare tallrikar där.
Kanske ska det bli tallrikshylla även på den översta hyllan?

lördag, juli 30

Nysydda tygpåsar

Dessa påsar är också nysydda. Jag har bett min mor om ett par virkade blommor som jag sedan ska sy fast på några av dessa tygkassar. Jag har också klippt till ett antal till tygkasseämnen som kanske visas här på bloggen inom kort när de är klara. Jag hittade ett mönster (via google) på hur man syr börsar och ska inhandla några knäpplås till dem så att jag kan testa det. Längtar!!
Fler tygkassar är på G att bli klara.

De ska antingen prydas med ett ullhjärta eller med en virkad blomma.

Blått och grönt i skön harmoni. Alla väskor är märkta med Gammelgården.

torsdag, juli 28

Jag gjorde en Ernst idag...

Nu är det vackra vädret tillbaka och jag som just var inne i ett sy-il. Det löste jag med att göra som Ernst (TV-programmet-Sommar med Ernst, ni vet?). Jag tog med mig symaskinen ut på terassen och satt där och sydde. Det gick hur bra som helst tack vare att det var ganska vindstilla ute dessutom. Näsan och axlarna blev dock röda av lite för mycket sol men det var det helt klart värt. HÄRLIGA SOMMAR!! = HÄRLIGA PYSSELTIDER!!
Det är fler tygpåsar på gång som ni kanske ser!

Sydag på terassen!

onsdag, juli 27

Några vackra påsar är nu nästan klara!!

Det har varit ett par dagar med lite sämre väder och då åkte symaskinen fram. Jag har hunnit sy några härliga tygpåsar som också ska dekoreras med antingen ullhjärtan eller virkade blommor. Jag älskar dem och tror att det blir svårt att skiljas från dem när det är dags för hantverksmarknaden i september.  :)
Fyra tygkassar är klara så här långt. Håller på med ett gäng till...

Grönt och blått är som gräs och hav om sommaren.

Rosa och beigt är så vackert tillsammans.

måndag, juli 25

Köpt på mig lite gammalt porslin

Jag hittade häftiga kakfat när jag googlade under semestern och bestämde mig för att prova göra ett par sådana. Vi svängde av på alla loppisar som fanns efter vägen och sökte efter vackra tallrikar och fat. Detta är några som ska få bli kakfat. Nästa loppissväng ska jag söka efter kaffe och tekoppar som ska få bli ljusstakar.
Sökte efter röda, beiga, gröna och blå tallrikar. Dessa var vackra!!

Ska bli kakfat så småningom.

Oj, vad det kommer att bli pirrigt att borra i dessa vackra fat. Tänk om de spricker!!

söndag, juli 24

Massor med vackra tyger

Under våra semestertripper i sommar har jag spanat efter vackra tyger och här är alltså ett gäng som nu bl.a. ska bli väskor/påsar som man kan förvara och använda som man vill. Jag ska också prova på att sy en sådan där dagiskasse som är så populär. Det blir säkert ett och annat tyghjärta också.  :)
Prickar som jag älskar!!

Alla dessa tyger ska då bli vackra tygkassar.

Kanske detta blir ett antal s.k. dagiskassar?

Av dessa vackra tyger kan man göra många fina ting.

Ulliga änglar

Denna typ av änglar har min vän kläckt idén till och jag har gjort en liten variant på hennes skapelse och min ängel ser alltså ut så här. Jag har bl.a. gett bort dem när vi blivit bortbjudna på middag. Det har varit uppskattat av värdinnan (tror jag i alla fall).
ulliga, gulliga änglar

Rosa är en favofärg för mig i sommar.

En ängel med ett vitt ullhjärta på bröstet.

lördag, juli 16

Loppisfynd

Dessa tre vackra brickor/fat hittade jag också under en loppistur i sommar. De vita ullhjärtan som ligger på det minsta fatet tovades under bilresan och pryder nu faten. Senare kommer de att tovas fast på tomteluvor eller sys fast på tygpåsar som jag ska sy av allt tyg jag köpt i sommar. Väntar nästan på en regnig dag så att jag kan påbörja påstillverkningen men det vågar jag inte säga för det är ju så fantastiskt med sol.
Fler vackra fat till min samling. Små, vita hjärtan som jag ska pryda andra ting med.

Kanske jag ska prova att gjuta av ett sådant här fat?

onsdag, juli 13

Loppisfynd

Detta lilla fat är också ett fynd från en av alla loppisar som vi besökte under semestertrippen. Det blev några fat och en hel del annat som jag kanske visar på bloggen lite senare. Jag har lagt alla trasselhjärtan som jag gjorde under bilsemestern i detta lilla fat.
Ännu ett fat till samlingen. Denna gång fyllt med vackra trasselhjärtan.

Fler fynd från semesterresan

Detta vackra kakfat hittade jag också när jag shoppade under semestern. Nu har jag fyllt det med godsaker i form av tovad hjärtbroscher. Hoppas att någon mer än jag gillar broscherna.
Ett fat fyllt med ullbroscher

söndag, juli 10

Pysslat i sommarsolen

Vilket fantastiskt vackert väder vi nu har haft ett tag. Jag verkligen njuter!! Fixar lite inne på mornarna. Jobbar ute på dagarna, cyklar iväg till stranden och tar ett dopp. Sitter på filten och pysslar. Livet kan inte vara bättre just nu. Jag tovar änglar, målar tomtekroppar, målar etiketter, putsar lera och gör trasselhjärtan just nu, en hel del alltså.
Prickar blir man glad av om ni frågar mig i alla fall.

Denna tallriksställning köpte jag på semestertrippen.

Etiketter/små tavlor i lera