1

1
Varmt välkomna!

torsdag, september 29

Ljuspåsar med vackra bilder

Höstkvällar med innemys. Det är de tända ljusens tid som rullar in...

Dessa ljuslyktor är hur mysiga som helst att ha tända den här årstiden när det är lite mörkt på kvällarna. Inuti har jag en glaslykta så att det ska vara säkert när man tänder sitt värmeljus.
De måste vara av linnetyg.
De ser då lite skrynkliga ut och det är rätta loocken tycker jag.

onsdag, september 28

Stolta och stadiga...

Här kommer ett par bilder av några gulliga och krulliga vättar / tomtar (ja, snart är det faktiskt dags). Inför marknaden i Röbäck så tovade jag ett litet gäng med betongtomtar. Tur att jag hade förberett mig med att tidigare i sommar gjuta stommar till dem. De som inte blev sålda ska få följa med på årets adventscafé i Obbola (1:a advent i Bönhuset på berget).
Ulltomtar med träkroppar

Ulltomtar med betongkroppar

Betongtomtar med luva i tovad ull.

tisdag, september 27

Fingerringar...

Jag har gett mig på att göra en ring. Jag såg i en idébok en gång en jättefin ring som var gjord av en ringstomme med en pålimmad vacker mosaikplatta. Åkte ganska omedelbart till kakelhuset i staden och sökte efter liknande mosaik men fann ingen som ens närmade sig den vackra som jag sett. Till slut hittade jag något som jag trodde skulle kunna funka ändå. Detta är alltså resultatet av det och nu har jag haft min ring i över en månad och tycker mycket om den.
Det blev ringar i klarglasmosaik och buteljglasmosaik. Riktiga bling-blingisar.

måndag, september 26

Borghällagård i Täfteå

Vilken härlig miljö att ha en inredningsbutik på. Huset som ägarinnan till butiken bor i är bara helt magiskt och det ligger väldigt vackert vid havet i Täfteå.

Jag hade turen att få komma dit kvällstid och käka en lättare buffé och bli bjuden på vin tillsammans med ett gäng trevliga kvinnor. Ett lysande koncept måste jag tillstå. Först får man ett glas vin i handen sedan får man en rundtur i ett mycket smakfullt och spännande hem då ägarinnan också berättar historien kring det. Därefter fick vi en alldeles underbar buffé med plockmat. Vi satt i matsalen och drack vin, åt god mat och småpratade, sedan var det dags att gå ut till inredningsbutiken och botanisera. Vi hittade något vackert att köpa med oss hem allihopa.

PS. Jag köpte två jättevackra marschallhållare (en gjutjärnsboll som sitter på en lång gjutjärnspinne som man sticker ner i marken). Dessa tändes i helgen och det blev så vackert så.

Supertack till Inger som äger den härliga butiken och det fantastiska huset. Detta rekommenderas verkligen!
Åk dit ett gäng med tjejer, mys och shoppa.

Vinnaren är...

Nu har jag dragit vinnaren i min första lilla utlottning. Det var Lena med bloggen Isis drömmar som kammade hem taggtrådshjärtat. Grattis!!

Jag vill också passa på att tacka för alla bra förslag till förbättringar i min blogg. Ska nu se vad jag kan göra med enkla medel för att ta till mig de förslag som jag fick. Är tyvärr inte så värst bevandrad i hur man jobbar i denna mall och vad som är möjligt att göra men det är absolut dags för en upp fräschning.

Kram på er!/ Maria
Hjärtat kommer med posten till Lena med bloggen Isis drömmar.

torsdag, september 22

Paddor i betong

Köpte en ny gjutform häromdagen. Den finns på Panduro. Testade med en gång att gjuta en och den blev ganska fin. Dessa två står vid vår entrédörr och hälsar välkommen till alla våra gäster.
Padda i betong. Gjutformen finns hos Panduro.

Här står de och hälsar välkommen!

onsdag, september 21

Ljusstake av kaffekopp

Så här kan man också göra har jag sett när jag surfat runt. Detta har också blivit lite av en favorit.  :)  Det är nog för att hösten är här och man vill mysa till det med tända ljus och gärna en sprakande brasa. Denna ljusstake stod på bordet i fredags när det var myskväll hemma hos oss.
Försök att bortse ifrån att kaffekoppen står snett.


En vacker ljuskopp. Önskar bara att jag hade fler.


Mer i återvinningsväg

Här kommer en till idé som jag äntligen har förverkligat och jag tycker själv att det blev väldigt vackert. Jag vet, jag är inte först men, men. Nu står denna typ av ljusstake lite överallt hemma hos mig. Man måste bara komma ihåg att släcka ljuset innan det brunnit ner till botten för annars blir det så svårt att få bort allt stearin. Nästa gång jag är på loppis kommer jag att spana efter söta/vackra kaffefat men jag vet att jag inte är ensam om det.

Söta fat i blått har blivit ljusstakar.

Oj, vad det blåste när dessa skulle fotas. Inte att rekommendera!

tisdag, september 20

Marknaden i Röbäck

Här kommer några bilder från marknaden i Röbäck. Vädret visade sig från sin allara bästa sida och jag som hade tagit på mig täckbyxor och långkalsonger.  :) Vi fick nämligen skrapa bilrutan på morgonen för första gången denna höst innan vi kunde ge oss av till marknaden. Tack till alla trevliga kunder i Röbäck!!
Rörigt blir det när man har så mycket olika grejer som man vill visa upp.

Lite dåliga bilder men man får ett hum om hur det såg ut.

Tygpåsarna hängde i färgskala på rad i mitt marknadsstånd.

måndag, september 19

Resultatet...

...blev till slut så här. Lertavlorna, tagsen och hjärtanen har nu torkat och så har jag målat på ett prickigt litet rött hjärta på dem. Ska nu göra ett gäng där det står kär vän, välkommen och kärlek. Dessa tycker jag man kan ha runt en glöggflaska eller runt en hyacint när man blir bortbjuden i jul. Själv har jag dem just nu ståendes i tallrikshyllan och i ett vitrinskåp och det är vackert det med.
Dekorativa hjärtan i lera.

Liten tavla eller som tags till julklappen.

Med ett större hjärta


En liten jultavla att hänga på en krok någonstans eller luta mot något.


lördag, september 17

Mössen på vift...

Det ser ut som om mössen tänker -Nä, men vad nu då! Släpper du oss fria? Men det kan de fetglömma. De blev instuvade i ett vitrinskåp direkt efter plåtningen igen. Har precis sytt på ögon på alla så nu är de lite stirriga som synes.

Helgen har börjat bra och jag har hunnit en hel del av det som finns på min "att-göra-lista". Bl.a. har jag gjutit i betong, målat tomtar, bakat och så de tråkiga sakerna som tvätta, diska och plockat undan. I morgon ska jag hinna ännu mer :)

Trevlig helg på er alla!!
Vad är det som händer? Varför står vi här tror ni?

Här står de och snackar med varandra.

Hejdå! Nu måste vi gå in igen.

torsdag, september 15

Vita lertavlor och tags...


Lertags som man kan hänga på paket eller på hyacinten.
Hejhej!
Dessa vita lertavlor gjorde jag häromdagen och nu ska de härda/bränna. Sedan är det dags att måla dem med lite olika färger. Jag tror de flesta får bli röda men en del ska nog också få bli svarta eller grå. Enkelt och stilfullt tycker i alla fall jag.

Till jul hänger jag dem på paket som jag ger bort eller som prydnad runt mina hyacinter. Jag har även gjort tags med texten Välkommen och den kan man ju hänga i en krans på dörren eller så bara på en lämplig krok i hallen. Man kan kanske också duka med dem och ha dem som servetthållare?


Dessa söta tavlor ska jag putsa, måla och förse med upphängning.

Röda och svarta hjärtan med vita prickar ska det bli.

Hjärtan i vit lera som också ska putsas, målas och förses
med upphängningstråd av grovt jutesnöre.

måndag, september 12

Änglagrisarna flyger...

Dessa änglagrisar har nu också fått ögon. De fick också följa med ut och fotas. Ljuset ute är så mycket bättre helt enkelt och så finns det så härligt grönt gräs därute. Tyggrisarna med änglavingarna ska få följa med till Röbäck när de har sin kultur och skördemarknad om ett par dagar.

Hoppas vi ses där!


lördag, september 10

Vintervita vättar...

Äntligen helg igen!! Då tar jag mig "egen tid" och ägnar mig åt pyssel!! Vid varje ledig stund försöker jag nu vara flitig med att tova luvor. Julen närmar sig med stormsteg. I alla fall i min värld.  :) Några av dem ska få följa med på marknaden i Röbäck nästa helg. I helgen ska gräsmattan klippas och förhoppningsvis är det sista gången. Det är verkligen inte favoritsysslan men med en ljudbok i hörselkåporna så går det ändå rätt bra.
Dessa ska också få näsa, halsduk och ev något mer innan de är klara.


En lite misslyckd ljuslykta skymtar i bakgrunden.
Den får stanna hemma när det blir dags för marknad.


tisdag, september 6

Tomtefabriken...

Nu är tomtefabriken igång igen. :) Har målat ett gäng tomtekroppar och ska nu fortsätta med att tova ett fång med tomteluvor i ull. Det är ett ganska tidsödande jobb så det är tur att jag är igång redan nu.
Några ser jag har dragit ner sin luva över hela ansiktet. De kanske är lite blyga. :)

De ska få skägg, näsa och ev. en halsduk innan de är klara.

Röda och halvfärdiga nissar.

söndag, september 4

Utlottning - tävling!!


Taggtrådshjärta från Ting från Gammelgården utlottas
























Har länge funderat över att ha en utlottning och nu har jag äntligen kommit till skott...

För en lott lämna en kommentar. Jag skulle gärna vilja ha tips på hur jag kan förbättra min blogg. Lämna minst ett ÄRLIGT förbättringstips och du får en lott. Ärlighet i alla lägen tack!! :)

För två lotter länka till er sidospalt med bild av taggtrådshjärtat och Tävling hos Ting från Gammelgården. Har ni ingen blogg kan ni mejla mig eller skriva er mejl i kommentaren.

För hela tre lotter lägg till er som följare till min blogg, Är ni redan följare så skriv det i kommentaren så får ni tre lotter!

Vinnaren dras den 25:e september.

Lycka till nu!!

lördag, september 3

Ernstångest!!

Min stackars sambo blir så nedtryckt av Ernst. Är det någon annans sambo/make som får mindrevärdes komplex så fort de ser Sommar med Ernst? Jag älskar det programmet men försöker att bara ta det som inspiration och förströelse. Jag inser att jag inte kan åstadkomma riktigt de projekt som han ger sig in på.

Ernst gjorde ju en hel vägg med vitrinskåp av gamla fönster och min duktige sambo gjorde ETT vitrinskåp av ETT fönster. Jag tycker i alla fall att han är superduktig som snickrade ihop det här. I det ska han ha sina kranier från olika djur som han har gjort i ordning. Ett litet jakttroféskåp som hänger i vår glasade veranda.
Ett mycket vackert vitrinskåp som också
ska få glasrutor innan det är helt klart.

Vackra kranier från bisam, mård, bäver och räv.

Horn från en rådjursbock.

fredag, september 2

Marknadsdags!!

Här visar jag några bilder från höstmarknaden på Gammlia i Umeå. Det började så bra med rätt så härligt väder, ljumma vindar och uppehåll men snart kom ett riktigt surt regn som letade sig in precis överallt trots att jag hade tak över mina grejer. Besökarna var dock trogna och uthålliga och svek inte trots detta. Tack alla som besökte marknaden. Det var så trevligt att träffa er alla. :)
Jag hade med mig rätt många tygkassar sydda av Tildatyger från Panduro.

Kakfaten av vackra porslinstallrikar, ljuslyktor i vitt linne samt vetehjärtan.

Lite rörigt på bordet när jag var tvungen att styra ihop
mina saker så att det inte skulle regna så mycket på dem.