1

1
Varmt välkomna!

måndag, oktober 31

Typiskt mig!

Jag var till tygaffären för att köpa textillim och fyllnadsvadd. Hade bestämt mig för att inte köpa något mer tyg. Men hur gick det med det? Naturligtvis kom jag därifrån med ett gäng tygbitar ändå. Jag vet heller inte riktigt vad de ska bli för något ännu. Något blir det väl så småningom. :) Man känner sig ju RIK när man har många vackra tyger att välja bland. 

Fotade ute i gräset intill en vacker höstsvamp.
 

















torsdag, oktober 27

Fler betongtavlor

Jag har gjutit ett gäng betongtavlor med god jul hälsningar. Tycker de är enkla, rena och samtidigt inte för söta utan istället lite tuffa. Ska försöka göra några med annat budskap än god jul också men har inte riktigt bestämt mig för vad ännu. Allra käraste vän! Det vore väl vackert?
En med ett vitt ullhjärta.

En betongtavla med vinrött ullhjärta.

En betongtavla med julrött hjärta.

onsdag, oktober 26

Små söta blompinnar

Dessa karameller har tovats till och från jobbet nu i höst. Ullhjärtanen fick sedan bli blompinnar. Jag har gjort ett gäng röda och vita också. Nu är det tyvärr för mörkt i bilen på morgonen för att tova så nu sitter jag bara och slöar hela vägen (20 min) in till jobbet. På hemvägen går det dock att tova än så länge men om någon månad är det mörkt då också. Jag önskar verkligen att ljuset inte försvann så lång tid här i norr. Man tappar en del av livskraften när det är mörkt på morgonen när man åker till jobbet och så är det mörkt när man åker hem. Tuuuur att julen lyser upp denna mörka period.
Tovade hjärtan i ull som fick bli blompinnar.

Blompinnarna fotade i en utblommad lavendel.

Röda och vita blompinnar blev det också. Söta att ha i krukan.

tisdag, oktober 25

Lertavlor i lite fler utföranden

Jag har testat att göra lertavlor och lertags som inte bara är till jul. Här kommer bilder på några i samma stil som förut men med ett grått hjärta med vita prickar och så står det Welcome på dem istället för God Jul. Jag tyckte de blev söta. De kan hänga i hallen och hälsa alla välkomna eller på ytterdörren om den är hyfsat skyddad. Eftersom det är lufttorkande lera så tål den inte för mycket väta.
Welcome skyltar i lera med ett grått piffigt hjärta på.

En gullig liten tavla till hallen.

En ännu mindre tavla/tag till hallen.

måndag, oktober 24

Virkade blommor...

Dessa virkade blommor har jag bett min mor att göra. Jag har ännu inte lärt mig att virka på riktigt. Jag har heller inte gett mig tid till det. Det är ju smidigt att få dem virkade av någon annan som redan kan. :) Mönstret till blommorna har jag fått via Elsas virkblogg http://elsasdesign.blogspot.com/2008/05/blomma-la-frken-elsa.html

Jag ska sy fast dem på de svarta tygburkarna som jag sytt (bild i tidigare inlägg). Många av mina tygpåsar har också prytts med vackra virkade blommor (också i tidigare inlägg).
Vita vackra virkade blommor.


fredag, oktober 21

Ljuslyktor med mönster

Dessa ljuslyktor blev det väldigt mysigt sken från när de var tända på kvällen. Mönstret blev liksom levande och rörde sig med lågorna. Sydde några stycken av en tygbit som jag hade kvar. Om man viker ner en kant kan man använda dem som ljuslyktor och annars kan man ha dem som tygburkar och förvara till exempel gummisnoddar och hårspännen i eller stoppa ner en ful ytterkruka i dem. Nu ska de pressas och sedan ska några av dem också prydas med ett litet vitt ullhjärta.
Ljuslyktor eller tygburkar, man väljer själv!

Blev så ivrig att fota dem så jag hann inte pressa dem först.

torsdag, oktober 20

Svarta tygburkar klara.

Jag hade klippt till en massa tygburkar men inte satt mig ner vid symaskinen med dem ännu. I helgen blev det också gjort och jag tycker att de blev jättefina. Min sambo ska få slå i öljetter i några av dem så att man kan hänga upp dem i t.ex. barnrummet eller i badrummet och förvara lite smågrejer i dem. De är fina bara ståendes som de är också.
Fotade dem ute i det vackra vädret och då blev det lite väl mycket solljus på dem.

Så här såg de ut när de stod inomhus. Man ser den virkade blomman lite bättre.

onsdag, oktober 19

Betongtavlor med ullhjärtan

Nu har jag också äntligen kommit till skott med mina betongtavlor. Här är några varianter som jag tycker om. De ska få följa med till 1:a adventscaféet i Obbola så småningom. :) Fotade i den soligaste höstsolen.
Betongtavlor med ullhjärtan.

Betongtavlor med önskan om god jul.

måndag, oktober 17

Lavendelhjärtan i vitt linnetyg

Dessa lavendelhjärtan sydde jag för ett par helger sedan. Jag fick då tag på ett större parti lavendel som doftade himmelskt. Dessa linnehjärtan med tänkvärda texter har jag alltså fyllt med doftande lavendel.

Min lavendel som är på bilden har tyvärr blommat ut. Ska försöka spara den till nästa år och se om den kommer igen då, trots att jag inte har några gröna fingrar.
Tre olika lavendelhjärtan. Sydde lavendelhjärtan med vacker bild på också.

Lavendelhjärta i en utblommad lavendelkruka.

Doftar gott i det rum eller den garderob du lägger det i.

Ett par surdegar mindre...

Det är ofta roligare att göra delmomenten i mina pyssel än att färdigställa alstren helt. Varför är det så? Det borde ju vara det roligaste momentet men så är det inte för mig i alla fall. I helgen har jag dock färdigställt en hel del grejer. Känner mig så nöjd med mig själv att jag tog itu med dem. Hemmet blir nu lidande när jag gått in i överpysselfasen. :) Tack och lov så damsög min sambo vårt hem i helgen. Det höll på att gro igen, i alla fall i mina mått mätt.
En hög med flugsvampsdelar.

Äntligen!! En hög med färdiga flugsvampar i ull.

söndag, oktober 16

Äntligen helg!

Hur härligt är det inte med fredagar!! Man har ALLT framför sig. I helgen ska jag avsluta en massa pysselsurdegar som inte blivit gjorda. Jag har en massa halvfärdiga saker hemma men nu ska jag ta mig i kragen och slutföra några av dem (finns för många för en helg).

Har börjat skörda mina morötter och detta är den största morot som i alla fall jag någonsin sett. Den och några fler blev till en härlig höstsoppa för någon dag sedan. Morötter, vatten, 2 olika buljongtärningar, kryddor, vitlök, cream fresh, baconost på tub, tomatpesto och en mixerstav. Oj, vad god den var. :)
Min överlägset största egenodlade morot.

En enkel höstkruka.

torsdag, oktober 13

Hjärtan på G

Satt två kvällar och klippte till hjärtan. Har köpt på mig lite för mycket tyg och känner dåligt samvete över att det inte blitt något av dem. Men nu klipp, klipp och klipp och det har blivit hjärtan av tygerna. Dessa ska sedan sys förstås och fyllas med vadd. I bakgrunden skymtar några beigeprickiga hjärtan som fyllts med vadd men som nu ska sys igen för hand. Detta är ett perfekt jobb framför TV:n under en mysig pläd.
Symaskinen står nästan alltid på köksbordet. Röd- och vitprickiga hjärtan på G.

Beiga hjärtan som är ännu mer på G.

måndag, oktober 10

Vitsprayat taggtrådshjärta!

Oj, vad det pysslas här hemma just nu. Jag hinner inte blogga längre. Julen närmar sig. :) Det är också så svårt med ljuset nu när man ska fota sina alster. På dagarna förvärvsarbetar jag och när kvällen kommer så är det mörkt. Ska försöka få till några bilder på det jag håller på med just nu.
T.ex.
Lavendelhjärtan i tyg
Vita hjärtan i linnetyg
Ullhjärtan (röda och vita)
Blompinnar med ullhjärtan
Blompinnar i trådslöjd
Beigeprickiga tyghjärtan
Röd och vitprickiga tyghjärtan
Prickiga ulltofflor för barn
Lertavlor och lerhjärtan
Tygburkar

Ett taggtrådshjärta som sprayats vitt.


onsdag, oktober 5

Söta små änglar

Några sådana här änglar tovar jag också på just nu. En del kan stå vackert i någon hylla och en del hänger man upp på något bra ställe. Skyddsänglar får man aldrig för många av.
Bilden har tyvärr inte skärpan på änglarna utan på de rosa ullhjärtanen som ligger i förgrunden. De är ju förstås också fina.  :)
Ulliga änglar med hjärtan på bröstet. I förgrunden ligger två stora bulliga ullhjärtan.

måndag, oktober 3

Svampkorg av annat slag...

Här har jag en hel svampkorg som jag totat ihop. Min mor har gjort några virkade svampar till mig och själv har jag tovat ett gäng. Det är rätt så gulligt med en svamp på en krok i köket.

Ätbara svampar har jag också hinnit med att plocka. Det kommer till att bli många goda svampstuvningar i Gammelgården i vinter.   :)
Svampar i lite olika utföranden.

Godiskorg med läckerheter