1

1
Varmt välkomna!

tisdag, januari 31

3 möss på G

Dessa tre möss står ock snackar förtroligt medans de väntar på bättre tider. De som jag längtar efter sol och värme. Jag hade tänkt göra en hel armé av dem men nu är i alla fall tre klara. De ska få vara med på en utställning inom kort som jag blivit inbjuden till.

Ju fler vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans...

Vi är bästa vänner!

Kom ska du få en kram!

måndag, januari 30

Nya broscher

Nu har jag testat att göra en brosch med en annan tovningsteknik och det gick väl sådär. Jag är ändå rätt nöjd med tanke på att det är ett första försök. Jag får fila lite på idén så kommer de säkert att bli riktigt fina till slut. Jag tovade först bara platta bitar sedan klippte jag ut formar i olika storlekar som jag sedan sydde ihop. Jag fäste också några pärlor i mitten och sedan tovade jag dem ytterligare en vända i tvättmaskinen. Vips så var de klara.

Små enkla ullbroscher att fästa på kragen, väskan, schalen, eller mössan.


Lite tjockare och ev. något fler lager så blir de säkert snyggare.


söndag, januari 29

Mjuka och sköna ska dom va...

Jag tröttnar aldrig på att göra hjärtan i ull. Jag älskar materialet och tycker att de blir så dekorativa. Man kan pryda nästan vad som helst med ett sådant tycker jag. I mitt hem syns det bara allt för väl att jag gillar hjärtan även om jag försöker hålla tillbaka lite och istället för att ha allt framme byter ut efter humör och årstid.

Mjuka och sköna hjärtan i naturfärgad ull.

De hänger tillsammans med ett hjärta i Tildatyg.

torsdag, januari 26

Nya stora fingerringar

När jag var på innebandycup i Örnsköldsvik besökte jag den fantastiska pärlbutiken Pagoni och passade på att shoppa lite (eller ganska mycket). När jag kom hem knåpade jag ihop dessa ringar som jag tycker blev både iögonfallande och ganska coola. Ska nu testa dem och se om de håller för vardagsliv.

Jag försöker värja mig lite från smyckestillverkning för jag tror faktiskt man kan bli beroende av alla pärlor som finns. Det finns ju ingen hejd på hur mycket vackert det finns i sådana affärer och på hur många vackra smycken man kan göra. Men behöver jag något fler smycke? Tveksamt. :)

Trevliga pärlor som nu fick bli till fingerringar.


Småhäftiga ringar med stora keramikblommor i lite olika färger.



Gröna och sköna. Stommen är reglerbar och i sterlingsilver.


Jag gjorde några ringar med vacker glasmosaik när jag ändå var igång.


onsdag, januari 25

Trådhjärtan i silvertråd

Dessa trådhjärtan sålde precis slut så nu har jag gjort några nya. De ska få en vacker upphängningstråd men sedan är de klara. Just nu hänger de i tallrikshyllan här hemma på en krok och gör sitt bästa för att pryda.

De är rätt jobbiga att göra. Efter att ha virat ca 5 st måste händerna få vila eftersom det krävs en del handstyrka men det är det ju så klart värt.

Trasselhjärtan i silvertråd.

Dessa brukar jag knåpa ihop i pauserna under barnens matcher. :)

En liten griffeltavla fick också vara med på bild.

tisdag, januari 24

Armband för var dag.

Jag har rätt många armband men är inte speciellt bra på att ha dem på mig. Jag glömmer ofta bort att ta på smycken över huvud taget. Det är synd för jag tycker att det är så fint när andra har det men känner mig ofta själv både utspökad och lite begränsad med smycken. Begränsad för att jag ibland fastnar med dem lite överallt. Det beror kanske på att jag ofta har så BRÅTTOM att göra en det ena och en det andra  :)


Armband med genomskinliga pärlor. Snyggast med två tillsammans kanske?

Armband med pärlor i perstorpsstil. Jätteläckra pärlor

Ett lite galet armband med alla möjliga glaspärlor. Coolt tycker jag.

Och här ett helt kakfat fyllt med läckerheter.

måndag, januari 23

Klädda vita hjärtan

Jag hittade en vacker gammal gardin när jag städade. Den rev jag snabbt sönder i långa längder och sydde  långa kanaler som jag sedan vände ut och in. Dessa trädde jag på de trådhjärtan som jag gjort och vips så blev det så här söta klädda hjärtan. Om andan faller på så ska jag göra några i grått linnetyg också.

Ett hade jag med mig som gå bort present till dem som vi var bjudna till på nyårsafton. Jag tror hon tyckte om det.
Som vanligt gjorde jag ett helt gäng när jag ändå höll på. En korg kommer lastad...

Ett fick hänga på vår lilla garderobsdörr.

söndag, januari 22

Fler julfynd

Under mellandagsrean gjorde jag några fynd. Denna vackra kanna från Bruka inköptes och så hittade jag också dessa fina keramikhjärtan som jag föll för.

På en annan affär stötte jag på dessa söta flugsvampar samt den söta lilla fejkgranen. Jag som slutat köpa julpynt! Hur kunde det bli så här? Jag är i alla fall nöjd med mina köp och är säker på att jag kommer att få glädje av dem. :)
Kära mellandagsfynd!!

Denna gran kommer inte att barra. Jippi!

En söt liten svamp utmed en vacker ängel.

Smycken i ull

På den första bilden visas de ullkulor som jag tovat. När de hade torkat så träddes de upp på ett elastiskt smyckestråd tillsammans med dessa pärlor. Jag tycker att de blev rätt fina och i glada färger dessutom. Armbanden passar finfint nu till vårens ankomst.
Handtovade ullkulor i glada färger. Våren är snart här!

Grönt är skönt!

Rosa faller jag alltid för.

















Blått är så fräscht.

torsdag, januari 19

Gastarna har fått liv

Nu har dessa gastar fått ögon och upphängningstråd. Jag fotade dem i de älghorn som jag hittat i skogen och som jag är sååå väldigt glad att jag släpade hem. Jag har i dagsläget hittat ca 8 horn och kommer att använda dem bl.a. som uppläggningsfat när jag ska visa upp mina alster men så har jag också sett att man kan borra ner en smideshållare för ljus och det tycker jag var snyggt så det ska jag prova på någon gång.

En härlig vårklick av tovade, galna gastar i glada färger blev det.

Just nu håller jag på att göra minigastar. Dessa är ca 6 cm i diameter...

och minigastarna är ca 3 cm i diameter. De blir jättegulliga. Bild kommer!

onsdag, januari 18

Dyrt men barrfritt...

Dessa grangirlanger köpte jag till mig själv som januaribelöning. Jag tyckte de var ganska naturtrogna och snygga. De var dock ganska dyra så först snålade jag och köpte bara en men sedan gick jag tillbaka till affären och köpte en till (tur att jag tänkte om där för jag vet att jag skulle ha ångrat mig annars). De ligger nu som dekoration på matsalsbordet och så har jag en girlang som prydnad på ett gammalt vitt skåp. Jag är jättenöjd över mitt köp!!
Grangirlangen som prydnad på matsalsbordet
tillsammans med återvinningsljusstakarna

tisdag, januari 17

Möss på G

Flitens lampa har lyst i mitt hem. Jag har klippt ut mönsterdelar i massor och sytt och sytt och sytt. Det är oerhört mycket pyssel innan man fått ihop en enda mus så det gäller att ligga i. Jag gör en massa på en gång för sedan vet jag att jag tappar sugen.

Det är lite av min strategi. Många på en gång så är man färdig med det och kan göra något nytt nästa gång. Då får man också upp farten i det man gör. I alla fall är det så för mig. :)
Tur man kan sitta uppkrupen i soffhörnan
och fylla dem med vadd.

Ett gäng möss som blir till men inte av sig själva. Phu!!!
Söta kommer de att bli. Jag har bilder på dem i gamla inlägg under fliken Ting i tyg.

Trasselhjärtan klara

Så här blev trasselhjärtanen till slut. De är nu brända i ugnen för att få en hållbarare och glansigare yta. Den här gången blev det trasselhjärtan med röda, grå och vita ullhjärtan på. Vackert med mjukt och hårt blandat tycker jag.
Trasselhjärtan med vita ullhjärtan på.
Vackra att hänga på paket eller på "gå bort" presenter.

Dessa hänger just nu och pryder mitt vita skåp i köket.

Grå hjärtan på är vackert och diskret.

En close up bild. De är inte mer än 4 cm långa.
Skulle kunna passa i en halskedja också.

söndag, januari 15

Betat av några stuvar...

Under jul och nyårsledigheterna har jag betat av några stuvar. Jag städade nämligen upp mina pysselskåp och hittade en del sådana. Jag hittade också en hel del dåliga samveten. Pyssel som inte blivit färdigt och bara stuvats in, lååångt in i skåpen. Men vet ni vad? Jag städade skåpen men tryckte bara in dessa dåliga samveten längst in igen. Jag får hitta dem någon annan gång istället.  :) Men av de stuvar som jag hittade blev det hjärtan av allt. Det finns nämligen alltid plats för ett till hjärta någonstans har jag märkt.
Ett gäng med hjärtan

Det är en fröjd att sy hjärtan!!

Trasselhjärtan och innebandycup

Det är så bra att ha något för händerna när det är långa väntetider så som mellan barnens innebandymatcher när man är på cup. Förra helgen när det var Paradiscup i Örnsköldsvik blev dessa trasselhjärtan till. Några av de andra föräldrarna tyckte att jag såg farlig ut med min avbitartång i högsta hugg. :) Jag tror att jag får starka händer av detta för det är lite handkraft som behövs.

Nu ska dessa brännas i ugnen och smyckas med ett litet hjärta i ull. Tror att jag ska hänga något av hjärtanen i ett vackert halsband också.

Trasselhjärtan som dock ska smyckas ytterligare.

Hjärtanen är ca 4 cm långa. De blir vackra att hänga på en krok i köket.

lördag, januari 14

Hyacinter på upphällningen

Jag älskar hyacinter men nu är dessa på upphällningen. Jag har dock inte hjärta att kasta dem riktigt ännu. De är ju trots allt fina fast de blommat ut. De får stå och se vackra ut så länge de är gröna sedan blir det komposten nästa. Jag har köpt en hel del nya krukor på mellandagsrean till hyacinterna jag ska ha nästa år. Hittade några fina krukor på bl.a. Panduro som jag tror kommer att bli väldigt vackra med hyacinter i.
Sedan får det bli pärlhyacinter som också är sååå vackra.

torsdag, januari 12

Kära arbetskamrater

Mina kära arbetskamrater bad mig ta med mina grejer till jobbet och sälja lite där. Så här såg det ut när jag dukat upp allt i vår mysiga soffhörna på jobbet. Försäljningen gick riktigt bra! Nu kan jag med gott samvete pyssla vidare för en hel del grejer sålde faktiskt slut.

Tusen tack till er alla!! Kram önskar Maria
Utanför vårt konferensrum står tomtarna på rad.

Soffborden är fyllda med pyssel.

Det är många grejer som ska rymmas i soffhörnan när den blir julshop.

Tur att jag kan använda en gammal anslagstavla för att hänga en del.

I år fick några grejer till och med skyltas i själva soffan.

onsdag, januari 11

Årets pepparkakshus - inget mästerverk men gott!

Årets pepparkakshus gick lite smidigare att bygga ihop än fjolårets. I år var det ingen som svor (min sambo) och ingen som grät (ett av barnen) innan det var klart och det får man ju kalla framgång. Barnen tycker att det ska vara så mycket godis på det som möjligt och det tycker nog jag också om jag skall vara helt ärlig.

Kanske vi ska krossa det till helgen och käka upp det? Jag LÄNGTAR lika mycket som barnen. :)
Detta kommer att bli mumsigt att doppa i ett glas mjölk. :)

måndag, januari 9

Äntligen vardag!!

Nu har jag varit bloggledig länge nog men tro inte att jag tog långledigt från pysslandet. Jag har gjort något pyssel i princip varje dag jag varit ledig men kanske inte lika intensivt som det var i november och december. :) Jag har bara inte haft ork att föreviga det med kameran. Det har ju dessutom varit så mörkt också eftersom snön kom så sent och det innebär ju att det är så mycket svårare att fota.
Nu är jag i alla fall igång igen och jag börjar med att visa er ett gäng stora karameller (det ser i alla fall ut så i mina ögon) som så småningom ska bli till nya gastar. Tänkte att jag skulle göra några i lite vårliga färger så här kommer bildbeviset på att de är på G. Ni som inte vet vad "Gastar" är kan kolla på mina tidigare bilder under Ting i ull.

Det är bästa att börja i tid eftersom dessa ska få hänga i Påskriset.
Härliga glada bollar som ska bli Gastar.

Soppterrinen fick agera tallriskruka nu i jul.