1

1
Varmt välkomna!

onsdag, februari 29

Ullhjärtan igen...

När familjen i fredags såg på Gladiatorerna så knåpade jag ihop ett gäng ullhjärtan igen. Tur att man kan göra annat medans man "ser" på TV.

Jag har inte pysslat så mycket som jag skulle ha velat. Nu när ljuset återvänt ser man allt damm och alla fläckar etc. här hemma och då måste jag bara städa så att vi inte dör i denna otjänliga miljö. :)

Det skär sig kanske lite med rosa och rött tillsammans.

tisdag, februari 28

Fler armband

Dessa armband fick man en glimt av i förra inlägget men här får de egen plats. Jag har gjort dem i lite olika storlekar och varianter. Två tillsammans blir säkert ännu finare än att bara bära ett.


Ett gäng armband nu inför våren.

Korsen som jag prytt dem med är väldigt enkla i sitt utförande.

måndag, februari 27

Smycken till handleden

I helgens sol har jag knåpat ihop ett gäng armband i lite vårliga toner. När handleden är brun i sommar kommer dessa att vara väldigt vackra att pryda sig med. OJ, vad jag längtar efter sol och värme. Jag satt ute en stund i helgen och lyssnade på fåglarnas kvitter och på takdroppet. Fötterna blev till isbitar men det offrade jag för en stund i solen. Vi har en så underbar tid framför oss nu!!

Armband av bl.a. turkosa pärlor.

Ett fat med handledskarameller.

söndag, februari 26

Tallrikshyllan fylld

Tallrikshyllan i matrummet fylld med en massa pyssel och annat!! Jag stoppar tyvärr dit allt möjligt och ofta för mycket. Jag är bra på att dra fram MÅNGA saker. Det är ju så tråkigt om vissa saker bara får ligga undanstoppade mest hela tiden. Tur att jag är bra på att rensa emellanåt också. Något jag är riktigt dålig på är att damtorka. Det är så tråkigt och det kanske beror på att jag har så många saker framme hela tiden. :)

Liten tallrikshylla från IKEA. En hel del pyssel får plats.

torsdag, februari 23

Svampkorgen nyttjas till annat

Om någon har missat det så är jag oerhört förtjust i hjärtan av alla de slag. Här kommer en bild på tyghjärtan i linne som har tänkvärda texter och ljuva bilder på sig. Vet inte var jag ska placera dem ännu men de ligger ju vackert där de ligger just nu. I min svampkorg som ju inte används till sitt ändamål för tillfället. Ha en underbar helg! Pysslingslistan är lååång inför helgen. :)

Vita vackra hjärtan i svampkorgen.

onsdag, februari 22

Pärlor när de är som vackrast

Pärlorna fogas samman till ett skirt hjärta. Jag hade tänkt ha ett gäng sådana här klara innan nästa julmarknad och då är det ju bra att jag redan är igång. Dessa är dock inte tänkta till att bara få hänga framme till jul, de passar varhelst och närhelst man vill tycker jag.

Hjärtat är ca 15 cm på längden.

Några i klunga blir också snyggt.  :)

Passar utmärkt på det gamla vita skåpet i matsalen.

tisdag, februari 21

Enkel bordsdekoration

Som bekant har jag dille på att tova hjärtan. Här har jag tovat ett 30-tal hjärtan som bara ligger på matsalsbordet som dekoration. Enkelt och vackert tycker jag. Ibland blir det ett hjärta in till jobbet och ett hjärta hem från jobbet. Alla tillfällen ska tas tillvara och medan det tovas kan man låta tankarna bearbeta arbetsdagen som gått eller den som kommer så är man färdig med det också när man kommer hem.

Här har vi mysmiddagar varje fredag och lördag.

måndag, februari 20

Nya trådhjärtan

Turkost har varit en favoritfärg för mig nu ett tag. Den lyser upp så vackert!! Jag har köpt plädar och kuddar i denna färg till vardagsrummet och så har jag dessa härliga tallrikar från Indiska. Vi käkar ofta på dem men i detta inslag serveras det trådhjärtan. Denna gång gjorde jag trådhjärtan med silverpläterad tråd och lite större pärlor som jag sedan formade till ett hjärtan. Fint med många på ett ställe tycker jag.

Ett fat kommer lastat med godsaker!

Min vackra tallriksställning och trådhjärtan.

torsdag, februari 16

Ett par lergrejer till

Sorry att jag visar så mycket av leran som jag blivit så förtjust i att jobba med. Här kommer lite bilder på ytterligare alster. Man skulle ju kunna måla leran i högre utsträckning än vad jag gör men jag gillar ju verkligen vitt så för mig passar den förträffligt helt naturell.


Små söta vita hästar i lera i stilrent svart och vitt snöre.

Jag har köpt alfabetet som pepparkaksstansar. De är ca 7-8 cm höga.

Bokstäver med struktur.

Vackra, skira stjärnor med gulligt band.

onsdag, februari 15

Änglar med pärlor

Dessa änglar hade jag också för få av. De få exemplar jag gjort sålde slut ganska fort. Så nu tänkte jag vara ute i god tid och få till ett gäng som kan följa mig på alla marknader som jag ska på under året. Dessa funkar också bra att bara sitta framför TV:n och sno ihop. Då förenar jag nöje med nöje. :)

Zinklöven hittade jag på rea när vi i somras besökte Lager 157.

Små söta änglar klädda med pärlor som jag virat dit pärla för pärla. :)

söndag, februari 12

Grått och vitt=I love!

Visst är grått och vitt sååå vackert ihop? Dessutom prickigt, -which I love! Jag har gjort ytterligare några hjärtan i lera men det ska bli betydligt fler. Sist jag jobbade med leran ville jag prova lite nya former. Nästa gång jag tar fram leran så ska det få bli bokstäver i massor tror jag, även om de var jobbiga att putsa när de torkat. Kanske redan i helgen. Trevlig vecka på er alla!

Söta hjärtan som kan hängas på presenter.

Mumsiga saker för ögat på fikafatet.

torsdag, februari 9

Vill du se en stjärna...

Ett väldigt enkelt pyssel men jag tycker att pärlorna lyfter stjärnstommen flera snäpp. Jag har köpt stjärnstommen på Panduro och sedan virat dit pärlor med tunn silverfärgad ståltråd. Funderar även på att byta bandet till något vackert skirt organzaband istället. Hoppas att någon fler än jag själv kommer att gilla dem. :) Trevlig helg på er alla!!

Dessa passar säkert också fint i olika dekorationer till jul.

Stjärnor i all sin enkelhet.

onsdag, februari 8

Tavlor i lera

Mina idéer för lertavlor är oändliga men här får ni ta del av några i alla fall. Oj, vad jag skulle vilja lära mig att dreja. Någon gång när jag får mer tid ska jag gå en kurs i att dreja (synd bara att man behöver en dyr brännugn). Om jag börjar spara nu kanske jag har råd att köpa en när jag går i pension!! :)

Små lertavlor med snälla budskap.

Gissa om jag längtar dit?!!

ÄLSKAR röda hjärtan!!

Ja, nu har jag fallit dit på röda hjärtan igen. Jag sitter kväll efter kväll och tovar röda hjärtan i lite olika storlekar framför TV:n. Jag bara älskar dem och som tur är var de helt slut också. Hoppas att ivern håller i sig tills jag är helt nöjd med antalet som blivit till. Tänkte jag skulle ha ett gediget lager när det blir jul igen.

Varmt röda och härligt mjuka!

Röda ullhjärtan serverade på ett fat.

tisdag, februari 7

Glas i inredningen

Dessa vackra glasdroppar köpte vi under vår husvagnssemester i Sveriges avlånga land. Vi besökte ett litet glasbruk utanför Gränna och där föll jag för dessa enkla glasdekorationer. De hänger nu i stora fönstret i vardagsrummet sommar som vinter. På sommaren när solstrålarna faller genom dem skapar de vackra mönster på väggar och golv.

Stjärnan fick hänga kvar till för någon helg sedan. Den är ju så vacker!!

måndag, februari 6

Hjärtan med linnetyg

I helgen testade jag att göra ett par större hjärtan klädda med beigegrått linnetyg. Dessa ska nu få sin plats i mitt tallriksställ i matrummet. Två stycken intill varandra får det bli. De andra ska jag försöka pressa in i min utställning på biblioteket. Glasskåpet på biblan har jag fyllt till bristningsgränsen. Jag har så svårt att välja bort något så jag tog dit i princip allt. :)

De blev jättefina i min vita tallrikshylla i matrummet.

Borde ha fotat hjärtanen mot en vit bakgrund ser jag nu.

Passade på att göra några vita också när jag ändå var i farten.

söndag, februari 5

Lera för hela slanten

Jag kom på att man kan göra vackra ljusmanchetter också. Här är ett litet urval av dem jag gjort. Jag har kavlat en spetsduk ovanpå leran för att få det vackra mönstret. Jag ska försöka komma på något bra sätt att lacka dem på också så att de tål lite stearin.

Två ljusmanschetter ihop. Det blev snyggt.

En lite rundare form blev också vackert.

Eller så kan man blanda de båda formerna.

torsdag, februari 2

Fler alster i lera

Jag har köpt en stor lerklump igen och jobbat med den. Hur kul är inte det?? Precis som att baka pepparkakor men det doftar förstås inte lika gott. Jag har brickor över hela köket där leran håller på att torka. :) Att sedan sandpappra i alla vrår är förstås inte lika kul men det kan man göra med en god bok i öronen. Jag har gjort en del tavlor, bokstäver m.m. Fler bilder i kommande inlägg.

En bricka med torkande lera.

När det torkat ska det slipas så att dammet yr. :)
Och så lite vackra upphängningsband.

Och här har vi ett av de färdiga resultaten. Kaffe!

Miss Piggy

Hade tänkt göra ett gäng änglagrisar i denna stil. En är nu klar och får vara med på utställningen på Obbola bibliotek som pågår hela februari ut. Jag har fått en del snälla kommentarer redan från denna utställning och då blir man sååå glad. Tack så mycket för dem. Jag ska dit och ta några kort på hur det ser ut och visa vid tillfälle här på bloggen. Vänta er inget stort och maffigt. Det är bara ett skåp i glas som är fyllt med mitt pyssel.

Änglagrisar i vitt linnetyg.

Säkert jättesöta i ett barnrum men jag har dem i vardagsrummet tills de blir sålda.