1

1
Varmt välkomna!

onsdag, april 25

Invasion av pepparkakor

När jag rensade och sorterade i min tygsamling hittade jag en bit brunt tyg och kom på att jag för länge sedan sparat ett mönster på pepparkaksgubbar i tyg. Jag satte genast igång att sy dem. Detta är resultatet!! Även om vi är mitt uppe i våren (inte så långt kommen i norr dock) så ville jag visa vad jag pysslat med. Tycker de blev ganska gulliga men de saknar fortfarande ögon så det ska de få inom kort. Nu är det bruna tyget avverkat och ligger inte där som ett dåligt samvete längre.  :)


En busig pepparkaka i fönstersmygen.

Ett helt gäng pepparkaksgubbar som är redo för jul.

tisdag, april 24

Ljuslyktor i linne med tygrosor

Detta är då mitt första försök till att använda tygrosorna för att dekorera något annat jag sytt/gjort. De blev riktigt lyckat tycker jag. Ljuslyktor i shabby chic stil. Ska sy några tygpåsar till badrummet och de ska också få tygrosor på sig hade jag tänkt.

Söta ljuslyktor i vitt linne med en linneros på.

Vitt och beige är så vackert ihop.

Fotade i vårt kök framför spisveden.

måndag, april 23

Tygrosor - så shabby chic!

För ett tag sedan köpte jag mig min första limpistol och gissa om jag är nöjd. Sååå mycket enklare det är att limma nu. Jag hade sett någon idé om hur man kunde göra tygrosor när man ägde en limpistol. :) Detta var jag ju tvungen att prova direkt. Detta är resultatet och visst blev de läckra? Jag ska göra ett gäng broscher av några och så ska de få pryda ljuslyktor, väskor och annat jag pysslar med. Ni får se vad jag hittat på med dem i inlägg lite längre fram.

De blev väldigt dekorativa så de kanske bara kan ligga framme på ett vackert fat också?

Beiga linnerosor att pryda hemmet eller kappan/hatten/mössan med.

Vita rosor i linnetyg

Ett fat med rosor kommer lastat.

Vilken tur att jag införskaffade en limpistol!!

Prydande etiketter i linne

I helgen testade jag att göra etiketter i tyg som man kan pryda ditten eller datten med. T.ex. så kan man hänga den runt en vinflaska om man blir bortbjuden eller så kan man fästa den på ett paket till en kär vän eller bara hänga den runt ett ljus eller någon annan inredningsdetalj. Ett enkelt och roligt pyssel som går snabbt att sno ihop.

Jag måste bara försöka hitta miniöljetter så att jag kan trä in ett vackert band i dem så att de går att hänga. Denna idé kommer jag nog att utveckla allt eftersom om jag känner mig själv rätt.

Etiketter i tyg att pryda hemmet eller gåbortbpresenten med.

De är ca 10x5 cm och ska nu stansas med en öljett och få ett vackert band.

Etiketter på gråbeigt linnetyg.

onsdag, april 18

Jippi - ett Blocketfynd!

Jag har gjort ett riktigt najs Blocketfynd. Kolla in den här gamla hatthyllan!! I helgen har jag slipat upp den och nu är det dags för en omgång med färg. Den kommer att bli så fin, så fin. Den ska nog få sitta i bostaden i fjällen för då kan man ha sin utförsåkningshjälm på de fina pinnarna tänkte jag. :)

I dag ska den få ett till lager färg på sig. Den blir vit och fin.

Den hade någon slags beige färg tidigare.

Se så fin den blir... Även om förvandlingen bara påbörjats.  :)

tisdag, april 17

En hel änglakör!

Dessa änglar har blivit till under en ganska lååång process. Det är så många moment som ska göras för varje ängel och inget av momenten är särskilt roligt, men de blir ju så söta så jag kan inte låta bli att knåpa ihop dem. Varje liten ängel får ett särskilt uttryck i sitt ulliga ansikte. :)

Om jag nu får vara med på marknaden i Piteå så har jag i alla fall ett litet gäng klara till försäljning. I mitt hem får änglarna vara med i inredningen även fast det inte är jul.

Det blev en hel änglakör.

En ängel sticker ut för hon har fått ett vårligt turkost hjärta på bröstet.

Några av dem kan stå själva och några har fått balettskor och de måste hänga.

torsdag, april 12

Gastarna tackar för sig...

De tovade gastarna har nu prytt påskriset som stått i vår hall. I helgen så plockas det lilla påskpyntet som vi haft bort. Kanske några ska få vara kvar, ska bara komma på ett bra ställe för dem!?! Jag blir nämligen så glad av att se dem.

Trevlig helg på er alla!!

Påsk i hallen. Mjuka videkissar och mjuka gastar.

De ska nu packas undan och så plockar jag fram vissa av dem igen till julgranen.

Denna gast ser ut att protestera mot att bli undanstoppad.

tisdag, april 10

Små björkriskransar...

Av den lilla bunten med björkris som jag plockade in för att göra ett spretigt fågelbo till matsalsbordet blev det så pass mycket över att jag kunde göra två lite mindre kransar. Dessa ställde jag i vardagsrummet och hängde ett porslinshjärta på varje krans. Det känns lite vårligt med björkriskransar tycker jag. De ska dessutom vara rejält spretiga. Våren är så efterlängtad!!!

Små björkriskransar som dekoration.

Porslinshjärtan gör dem lite extra dekorativa.

söndag, april 8

Fågelbo till Påsk...

Av de grenar som jag plockade in i går gjorde jag bl.a. ett fågelbo som nu står på matbordet tillsammans med de nya ljusstakarna som jag köpte på IKEA. Förutom ett litet påskris är detta den enda påskpyntning som jag gjort. Har inget sug efter tuppar, hönor och gula fjädrar. :)

Det viktigaste är ju trots allt den goda maten (bl.a. gravad lax och rullströmming m.m.) och välfyllda påskägg och där har jag inte sparat på något. GLAD PÅSK!

Fågelbo med ett stort ägg mitt på matbordet.

I bakgrunden de nya stakarna från IKEA med vårliga ljus.

lördag, april 7

ullhjärtan på girlang...

Hur härligt är det inte med Påskledighet!?!? På min agenda står det tillfälle till en massa pysslande, godisätande och till att få solstrålar på näsan.

Har länge funderat på att göra en girlang av ett gäng vita ullhjärtan. Idag testade jag att göra en efter att ha knåpat ihop tillräckligt många hjärta (vilket tar sin lilla tid). Phu!! Girlangen blev ganska fin tycker jag i alla fall. Den pryder för tillfället ett gammalt vitt skåp i matrummet.

Högen som jag fotat girlangen på ska bli till ett fåglebo och ett par kransar. De visar jag i ett annat inlägg.

En björkrishög med en girlang av vita ullhjärtan.

Girlangen består av jutesnöre med ullhjärtan och en och annan pärla.

tisdag, april 3

Syrenlila alster...

När jag var på Panduro sist så shoppade jag loss på härlig ull i lite vårliga färger. Jag har aldrig tidigare riktigt gillat färgen lila men denna gång var det annorlunda. Den lila ullen inhandlades (samt några andra pastelliga färger) och nu har jag tovat ihop ett litet gäng lila hjärtan som jag tycker blev riktigt härliga.

I går kväll plockade jag in ett stort fång med påskris så nu ska det fyllas med tovade gastar och ullhjärtan i vårens färger. Nästa år kanske jag till och med kommer att köpa gul ull!?!

Ett av mina påskris pryds av ullhjärtan i olika vårliga nyanser.

Syrenlila hjärta, nu fattas bara syrendoften. :)

Det fick bli några blompinnar också.

söndag, april 1

Glada blompinnar!

I helgen har familjen befunnit sig på innebandycup och under dessa är det ju en massa dötid när inte ens egna barn spelar. Jag passade då på att tova ett gäng blompinnar i vårens alla färger. Barnen påstår att jag inte ser deras matcher men jag kan faktiskt göra två saker samtidigt, både se matchen och tova lite. :)

Snön vräkte ner här igår och nu har vi ett nytt ca 2 dm djupt snötäcke på det gamla. Vackert blev det men kanske inte så efterlängtat.

Dessa blompinnar fick lite grövre stålpinnar som dessutom har rostat litegrann.

Blompinnar med ullhjärtan i vårens färger.