1

1
Varmt välkomna!

onsdag, maj 30

Vackra glödlampor och lera...

Dessa klara glödlampor har gjort sitt som lysande bubblor. Jag har dock börjat spara på dem för att jag tycker de är så vackra. Just nu ligger det ett gäng i en stor glasskål med glaslock. De får ligga där och pryda tills jag kommer på något vackert som jag kan skapa av dem.

Jag har gjort ett gäng med skyltar i lera och är rätt nöjd med resultatet. Stämplarna har jag köpt på Granit och leran på Clas Ohlson. De är verkligen enkla att göra. Det svåra är att komma på vad det ska stå på dem. Det bör ju vara kort och kärnfullt.

Vackert med glödlampor tycker jag. Här möter hårt, skört och mjukt varandra.

En etikett med ordet Tack och ett ovalt hänge, båda i lera.

Dessa Tack-etiketter kanske man kan hänga på en "gå bort present"?

tisdag, maj 29

Hm, kanske ett örhänge?

Den här lilla ängeln testade jag att knåpa ihop häromdagen. Den är bara någon cm hög och bred. Jag tänkte att det kanske kan bli ett par örhängen om jag gör en till vill säga. Måste bara hitta något ställe som säljer äkta silverfästen för öronen då.

Den var lite pillig att få till så jag får se om mitt tålamod räcker för att göra några fler.

En liten ängel till örat var det tänkt.

Fotad på en av etiketterna som inte blivit stämplade ännu.

måndag, maj 28

Bilresepysslande..

Som jag nämnt i tidigare inlägg så är en av mina flitigaste pysselstunder när jag åker bil. För någon helg sedan åkte vi till fjällen och då hade jag så klart laddat upp med pyssel. Bilresan tog ca 5 timmar dit och lika lång tid hem och då hinner man en del. Bland annat så blev dessa trådänglar med pärlor till då.

Dessa brukar min svärmor köpa och ge till sina väninnor och det brukar vara så uppskattat. :) Kul att gamla damer fortsätter att gilla "småpyssel".

Sedan tovades det i vanlig ordning ett gäng små ullhjärtan också. Lite synd är det förstås att man missar en del av de vackra vyerna och tingen man kör förbi men det kan inte hjälpas, pyssla är roligare.

Ett gäng änglar i tråd med pärlor på.

Nu har jag laddad bl.a. inför svärmors beställning.  :)

söndag, maj 27

Tygbroscher som pryder...

Jag snodde för ett tag ihop ett gäng tygrosor och nu har jag satt broschnålar på en del av dem. Idag pryder jag min kofta med en sådan.   :)

På dessa bilder är de fotade på andra mysiga sjalar som jag har. Jag är en riktigt frusen typ så varma sjalar passar mig fint och med dessa broschrosor kan man smycka sig lite extra.

Passar fint på min favoritsjal som är varm och go.

Broscherna gör sig också bra mot en kraftig färg.

Så här ser de ut på baksidan med en broschnål så att de är lätta att fästa.

fredag, maj 25

En helg fylld av pyssel och sol...

Det sägs att det ska bli varmt och soligt i helgen och då planerar jag att få sitta ute och pyssla.

Min tanke är att det skapas ett gäng taggtrådshjärtan ute på min terrass. De hjärtan som jag vridit ihop tidigare säljer jag nu hos Paletten i Umeå. Man kan naturligtvis beställa dem direkt av mig också.

Ha nu en riktigt skööön helg!!

Taggtrådshjärtan med vit rosett.

Lite rost på dem är också vackert.

måndag, maj 21

Före och efterbild...

I helgen har vi varit i vår lägenhet i fjällen och fixat. Lika bra det när vädret inte var det bästa. :) Vi hade en fullt lastad släpvagn med oss med grejer till den (möbler, mattor, tavlor, gardiner, verktyg, färgburkar och en massa idéer etc..) Vi skulle byta ut en hel del av möblemanget och efter 4 dagars fixande så ser det nu ut som om VI bor där. Vi har ännu inte gjort allt i soffhörnan för det nya soffbordet vi hade med oss var för stort och vägglampor och gardiner har vi ännu inte inhandlat. Vi tycker att det blev lite mysigare i alla fall.
Så här såg det alltså ut innan i soffhörnan...

Och så här ser det ut när vi har piffat en del.

måndag, maj 14

Somriga färger i inredningen

Jag har rätt så mycket vitt och naturfärgat i min inredning men jag tycker om att tillsätta små öar av härlig färg i det hela. I köket är det en del inslag av djupaste rött, i badrummet och vardagsrummet har jag inslag av turkost och i fjällen tror jag det ska få bli grönt som accentfärg.

Här har jag köpt turkosa ljus som jag satt i gamla ljusstakar från olika loppisar och som jag gjort ljusmanschetter till i lera. Ett härligt blickfång mitt i allt det vita och en färg som andas sommar. PS. Den söta skålen med lock i lera är gjord av den duktige keramikern Anna Björkholm.
Hyllan som de står på är kapad ur en björkstam.

söndag, maj 13

En gammal pall ska få nytt liv

Denna gamla pall har vi haft i vår ägo i säkert 15 år men nu är det dags att väcka liv i den. Jag ska putsa upp den något och så tror jag att även den ska få ett lager med vit färg på sig. Kanske jag ska ge mig på att torka bort/slipa bort en del färg på väl valda ställen så att den får shabby chic stilen. Har aldrig provat att göra det ännu men nu är det väl dags när stilen är på väg bort. Då brukar jag nämligen vara redo att anamma stilen. :)

Den ska sedan få äran att agera hörnsoffbord.

Den är ju väldans vacker som den är nu också.

torsdag, maj 10

Jämt ha kransar framme?

Visst kan man väl ha framme kransar som dessa hela året? Det har i alla fall jag tänkt. Dessa knåpade jag ihop av det påskris som jag tog in och sedan ville bli av med. Återvinning när den är som bäst. De kommer att hålla sig fina länge, länge till. De får nu stå tillsammans med de gamla strykjärnen som jag köpt på mig under åren. Trevlig helg på er alla!!

Återvinningsalster.

Det blev kransar av påskriset.

Spraymålat horn

Dessa horn har jag velat testa att spraymåla en tid men det har aldrig blivit av men nu när man kan hålla till ute så blev det äntligen gjort. Jag tog lös hornen från plattorna och slipade och målade dem separat, sedan spayade jag hornen med vit färg från Clas Ohlsson. Resultatet blev inte så tokigt tycker jag även om jag tycker att naturella är fina också. Dessa två vita horn ska också få följa med till bostaden i fjällen.

Vi har rätt många horn hemmavid så det kanske blir något fler horn som blir sprayat så småningom, kanske svart skulle vara fint det också.  :)

En gummikorg som jag samlat en del horn i.

Ett naturellt och ett vitsprayat. Döm själva!

Kanske ska detta få hänga på ytterpanelväggen i Vemmis.

tisdag, maj 8

En vacker "skrivbordsstol"

Visst är denna stol vacker?! Tror vi hade denna typ av stolar i kemisalen när jag gick i skolan för 100 år sedan. Nu har vi fått tag i ett par sådana och jag är så glad för det. Just nu står de i garaget vid arbetsbänken och där passar de alldeles ypperligt.


Ytterst god kvalité i denna gamla stol.

Tyghjärtan med budskap

Av en liten tygrest så snodde jag ihop dessa två hjärtan med tänkvärda texter. Ett sådant här hjärta kan hänga i princip var som helst i hemmet eller varför inte på någon present som man ska ge bort.

Live well, Laugh often, Love much!

Tyghjärtan i linnetyg

söndag, maj 6

En rostig gammal krok

Denna rostiga gamla krok hittade mina barn när de var ute på en skotertur med svärfar. De tog med den hem till mamma!! Tänk att de förstod att jag skulle bli glad åt deras fynd. :)   Den ska få en hedersplats i vårt hus men jag har inte riktigt klurat ut vart ännu. Jag älskar ju att hänga upp fina saker på fina krokar.

Rostig och medfaren men ack så vacker!!

fredag, maj 4

Taggtrådshjärtan

Nu har jag snart inga taggtrådshjärtan kvar. Då blir det till att söka ny taggtråd, vilket inte är det lättaste, och böja till några fler. Det krävs tjocka handskar och ganska mycket handkraft och tålamod när de ska tillverkas. Jag brukar göra det ute på gräsmattan på en filt i solen. Lite blött i backen ännu men... snart är vi där!!!

Dessa är gjorda i lite tunnare taggtråd och virade i ett par, tre varv.

torsdag, maj 3

Söta möss i massor

Oj, vad länge jag har hållit på att sy och knåpa på dessa möss!! Jag började under julledigheten men nu är de äntligen färdiga. Söta och fina blev de i alla fall och nu känner jag mig dessutom rik när jag har så många. Jag hoppas dock att de så småningom ska hitta nya trevliga hem att pryda.

En korg med söta möss kommer lastad.

De ser ut att längta efter nya hem.  :)





Den gamla hatthyllan = hjälmhylla

Nu har jag äntligen målat hatthyllan klart, den som ska bli hjälmhylla i Vemdalsfjällen. Jag är jättenöjd med resultatet och så praktisk den kommer att bli till våra utförsåkningshjälmar. Krokarna inunder är också så fiiina och i original.

Vi håller också på att lasera ett gäng ytterpanelbrädor i vitt. Dessa ska vi sedan sätta upp som en fondvägg i vår lägenhet i fjällen. Vi åker snart dit och ska skura, piffa och renovera en del.

I bakgrunden på bilden med hjälmhyllan skymtar också de tavlor som min man gjort och som vi ska spänna upp något vackert tyg på. Tyget har jag dock inte hittat ännu. Dessa tre tygtavlor ska också med till fjällen!!

Uppfräschad gammal hatthylla som nu ska få tjäna som hjälmhylla

Vitlaserad ytterpanel till vår fondvägg i Vemmis.