1

1
Varmt välkomna!

fredag, september 28

Loppisfyndad stormlykta

Denna tokrostiga stormlykta inhandlades också under en av sommarens loppissvängar. Jag funderar på om man kan ställa in ett blockljus i den och ha den ute på den nybyggda altanen.

Nu längtar jag till nästa sommar så att jag får boa in mig där. Jag lääängtar efter att få mysa till den istället för att som nu rensa och vintra det som stått på där. Vi har även lyckats köpa ett gammalt segel som ska spännas upp över altanen nästa sommar.

En lååång väntan lär det ju bli men först hoppas man förstås på en härlig vinter.


Loppisfynd. Det senaste fyndet är stormlyktan.


Emellanåt fyndas det lite bestick också.


Så här ser altanen ut helt naken i skymningen. Men nästa sommar så ska den smyckas och inredas.

måndag, september 24

loppisfyndat fat på fot

Detta vackra fat på fot fyndade jag på en loppis i Sunne i somras. Det står nu framme med än det ena eller än det andra i.

För tillfället så huserar de oranga och svarta rosbroscherna där. Härliga höstfärger i mitt tycke.

Ett fat fyllt med höstliga rosbroscher.

Loppisfyndet efter att det blivit diskat. Det var ganska så smutsigt innan.

Härligt med lite höstsol i helgen.

onsdag, september 19

Tygetiketter till allt...

Visst kan man ha tygetiketter till allt? På ljusstaken, på blomkrukan, på dörrkransen, på någon krok därhemma, på gå-bort-presenten, på paketen, på ja-vad-du-nu-vill tycker jag!

Jag håller på att göra både etiketter som passar till lite allt möjligt och så håller jag på med God Jul etiketter i vitt. De får ni se en annan gång.

Etiketter i grått linnetyg. Jag har också några i vitt linnetyg på gång.

De som inte blivit riktigt bra hänger nu lite överallt i mitt hus.  :)

tisdag, september 18

Auktionsfynden

Här kommer ett par bilder på mina kära vattenkannor som jag ropade in för ett par år sedan på en auktion. De har fått stå ute och pryda uppfarten till vårt hus hela sommaren men nu är det snart dags för dem att vinterförvaras igen.

Det är verkligen vemodigt att rensa bort alla sommargrejer från trädgården. Sommaren är bara allt för kort om ni frågar mig. Idag har vi i alla fall haft en härlig höstdag.


Passade på att fota några av mina tygrosor också.

Kannorna har bara tjänstgjort som vacker rekvisita i trädgården i sommar.

Riktigt röda rosor blev vackert till de zinkgrå kannorna.

Sommarblomstren är nu bortstädade och snart packas trädgårdsdekorationerna bort.


fredag, september 14

Blompinnar i glada färger

Jag har gjort lite fler blompinnar inför julmarknaden. Jag tycker i alla fall själv att de lyfter en krukväxt där blomningen är över eller blir till en färgklick i en krukväxt som bara är grön. Den stödjer ju växten också en del.

Jag betar av att göra listan bit för bit men så kommer jag på någon annan rolig idé som jag vill testa och då fylls listan på igen.

En vacker färgklick i krukväxten. En enkel gå-bort-present!

Vita och svarta för den som inte vill ha så mycket färg.

Ett helt fång i en kanna är också vackert.

tisdag, september 11

Tygbroscher i härliga färger

Nu har jag snöat in lite på dessa rosbroscher. De gör sig verkligen bra på kappan, koftan eller väskan. Jag måste nog till tygaffären och inhandla lite fler fräcka färger.

De små kostar 30 kr och de stora kostar 40 kr. Jag har dem i dessa färger samt i grönt och vitt. Det blir nog rosor i fler färger när jag besökt tygaffären.

Härligt turkosa! En riktig färgklick till klädseln.

Lite kaxigt orange?

Varmt röda rosor.

Beiga och svarta som är lite mer neutrala.

måndag, september 10

Marknaden i Röbäck

Tänk vilket vackert väder vi fick under söndagen!!

När jag under lördagen tänkte på söndagens aktivitet (marknad) höll jag på att tappa modet p.g.a. alla regnskurar. Men vädret visade sig från sin bästa sida när jag  och alla andra knallare stod med våra grejer på skördemarknaden i Röbäck under söndagen.

Kul att så många kom förbi. Det är så mysigt att besöka glashyttan Glödheta och se på alla deras professionella alster. Jag var in en kort sväng där och insöp atmosfären och kreativiteten.

Här står jag och försöker se snäll ut...



Så många grejer och så litet bord.  :)

Marknadsborden var totalt maxade med alster. Har lite svårt att begränsa mig.

onsdag, september 5

Nytt kakfat...

Här visar jag ett av de nya kakfaten som blivit till. Det går i färgerna vitt, grått och svart. På fatet ligger det ett gäng ullbroscher i härliga färger.

Hm, kanske jag måste tova några broscher som går i lite mer höstfärger nu? Brunt, orange, mörkt lila, svart och skogsgrönt kanske. Jag måste nog åka förbi Panduro i Sundsvall innan vi åker till fjällstugan om ett par veckor tror jag.  :) Mellan svampturerna kanske jag hinner tova några höstliga broscher.

Jag har tallrikar för ett par kakfat till så jag ska sätta min man på att borra dem.

Det är fint när det är lite olika tallrikar också. Inte så uppstyrt liksom.  :)

tisdag, september 4

Mjuka kattkompisar

Jag har testat ett mönster som jag hittat i boken Sy mjuka djur av Karin Neuschüts som man också kan låna på biblioteket. I den finns det många fina och relativt enkla mönster. Det fick bli grå katter i linnetyg.

Det ska så klart till nos, morrhår och ögon men det kändes så svårt så nu får de tre katterna som jag sytt stå till sig tills jag kommit på hur jag ska fortsätta.

Jag ska knåpa ihop några i vitt linne också när andan faller på nästa gång. En och annan kväll går nu åt till att gå i skogen och söka svamp också.

En busig liten kattkompis står på en hylla i köket i väntan på ögon, nos m.m.

Fler muggar till samlingen...

När jag tecknade mig för en prenumeration på ett inredningsmagasin i somras så fick man dessa muggar som gåva. Jag tycker de var jättefina och nu pryder de tallrikshyllan i köket. Jag har testat att ställa ner blockljus i dem också och det fungerade så emellanåt kommer de nog att få agera ljusstakar. Jag tror det skulle bli riktigt fint med vita blockljus och grön mossa till jul.

Varje vår/sommar tecknar jag mig för något eller några inredningsmagasin. Höjden av avkoppling för mig är att få ligga i solen och läsa en tidning. Det blev en hel del sådana tillfällen i sommar.

Nu går jag in i min kreativa fas och då behöver jag all min tid och båda mina händer till det så nu får det bli ljudböcker istället. Juloratoriet av Göran Tunström står på tur...

Vackra muggar som får stå framme och pryda tallrikshyllan i köket.