1

1
Varmt välkomna!

måndag, september 30

Vackra tyger...

Jag har haft ett gäng vackra tyger liggande. Jag tycker verkligen OM tyger av god kvalité så ibland köper jag på mig ett utan att veta vad jag ska ha det till bara för att det är så fint.

Så i somras när jag köpt ytterligare ett vackert tyg insåg jag att nu är det stopp. Jag får inte in fler tyger över huvud taget i mitt tygskåp. Jag bestämde mig där och då för att några av dem genast skulle få bli kuddar. Då går det ju åt en del tyg så att säga. Här är resultatet (eller i alla fall några av dem) för jag har rätt många fler kuddar som inte är riktigt färdiga ännu. Men nu ryms det i alla fall något nytt vackert tyg till i skåpet. :)

Dessutom tycker jag verkligen om kuddar för de kan förändra ett rum, en säng eller en soffa helt.


Kuddar av kvalitetstyger. 200 kr/st inkl. innerkudde i dun.
Fåglar, fjärilar, älgar och grenar. Djur och natur tycks vara temat.  :)


Lite stilrent i grått, vitt och svart. Dunkuddar att krypa upp i soffan med.


torsdag, september 26

Sista öppethelgen!

Detta är sista helgen jag håller öppet (10.00-16.00 båda dagarna) innan adventscaféet går av stapeln den första advent. I min gårdsbutik kan man köpa loppisgrejer, hantverk och fika. Jag har plockat fram filtar så att man ska kunna sitta ute med sitt kaffe och hembakta fikabröd eller så köper man med sig något gott att fika eller äta till efterrätt hemmavid.  :)

PS. Man kan givetvis fortsätta att beställa saker via min blogg eller webbshop eller slå en signal om man vill komma hem till mig och kika på grejerna.

Varmt välkomna till Årstigen 5 i Obbola!!

Vita ljuslyktor i linnetyg med tjockisänglar i tråd på. 65 kr/st

Vita ljuslyktor i linnetyg med linnerosor på. 65 kr/st
Jättemysigt sken nu i höstmörkret.

Vita kattkompisar i linnetyg. 65 kr/st

Söta och busiga!

måndag, september 23

Fint besök!

Lokaltidningen VF ringde och ville göra ett hemma-hos-besök. Min första reaktion var att jag inte hade något unikt att visa upp på något sätt??!! Absolut inget!!

Men som tur var tackade jag ändå ja. Det blev ett stort och fint reportage både i tidningen (lördagen den 21 september) och på Johanna kaffepannas blogg.

VF på besök i min tillfälliga gårdsbutik i hallen därhemma. Lånat VF:s foto.

fredag, september 20

Julen närmar sig...

I alla fall i mitt hantverkande så närmar sig julen med stormsteg. Det är hög tid att försöka få ihop några tomtar i olika format. Just nu gjuter jag betongkroppar och så måste jag sätta mig ner framför tv:n med såpan och ullen och tova lite fler luvor.

Dessa vättar (som jag kallar dem när det inte är jul) sålde jag ett par av under höstmarknaden på Gammlia.

Betongvättar med vitt skägg och vit luva 120 kr/st.

Här skymtar också några betongvättar med grå luva och grått skägg.

tisdag, september 17

Affär hemmavid...

I helgen har jag haft öppet i min gårdsbutik och i ärlighetens namn så trodde jag nog inte att jag skulle få några besökare alls men det var ändå ca 30 personer som besökte mig under lördagen och söndagen.Tusen tack till er!

Nu satsar jag på att ha öppet för sista gången innan adventscaféet och det blir den 28 och 29 september om regnet inte öser ner vill säga.

Jag har varit lite lat nu ett tag men det är nog bara bra för att jag har hur mycket hantverk som helst ändå på lager. Jag MÅSTE nog helt enkelt ta det lite lugnt ett tag så att inte alla hantverksförvaringslådor växer mig över huvudet därhemma. Numera ryms de nämligen inte i pysselrummet längre.

Så här såg det i alla fall ut i helgen...

Välkommen in!

Min hall som tjänade som butikslokal i helgen.

Återvinningskakfat, 2-vånings 230 kr, 3-vånings 350 kr och 4-vånings 400 kr.

Taggtrådshjärtan från 75 kr, blompinnar med ullhjärta 30 kr etc.

Ett skåp fyllt med hantverk i alla former, mest ljuslyktor i linnetyg 65 kr.

onsdag, september 11

Gårdsbutiken öppen i helgen

I helgen tänkte jag hålla gårdsbutiken öppen igen efter sommaruppehållet. Under lördagen är det öppet mellan 11-16 och under söndagen håller jag lite kvällsöppet mellan 17-20. Denna gång tänkte jag också sälja en del loppisgrejer. Ev. hinner jag ha öppet en gång till innan vintern tar sitt grepp om oss.

Man kan även få sig en kopp kaffe/te och en nybakad kaka för 20 kr.

Varmt välkomna!!

Dessa små trådänglar hade jag tänkt fästa på bl.a. ljuslyktor i vitt linne.
Tjockisänglarna är ca 3 cm höga.

Tjockisänglar som är ganska så pilliga att göra eftersom de är så små.  :)

tisdag, september 3

Knoppbräda på altanen

För någon sommar sedan fyndade jag dessa knoppbrädor eller vad det kallas när "knopparna" är så pass långa som på den här. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem men nu har vi satt upp dem på vår kala altan för att kunna hänga lite grejer där.

Grejerna kommer nog att variera beroende på årstid etc. Just nu har jag hängt upp lite glasbehållare, en gammal rostig fotogenlykta, en gammal krok, några älghorn och ett stort rostigt taggtrådshjärta.

Knoppbrädorna saknar några knoppar men det gör inget. Kanske försöker jag tälja nya när andan faller på någon gång.

Fästena som man ser strax ovanför har vi satt dit för att kunna spänna upp ett stort segel över altanen. Blir både snyggt och så skärmar det av solen lite när den är som varmast.

Lite jox för att smycka den stora kala väggen på altanen.

Längtar redan till nästa sommar när vi får spänna upp
seglet för att det är lite för varmt. :)